Minato Mirai 21 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Jako tako da się słuchać TruckersFM, aczkolwiek u mnie radio włączone to rzadkość. Nie ma Eurobeatów z Initial D ani soundtracka z Wangan Midnight to nie będę włączał xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szachmat_PL Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Hej, chciałbym poznać waszą opinię na temat spalania z tych tras. Głównie chodzi o to czy można takie osiągnąć. Z góry dzięki za opinię. https://imgur.com/a/4Z73f Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Uppsala - Messina, Orzechy 18t, 14 804km, spalanie 24,8l/100km - Naciągane. Bordeaux - Linkoping, Kwiaty cięte 1t, 143 961km (sic! serio?), spalanie 11,9l/100km - NIEREALNE! Kosice - Vaxjo, Użyte plastiki 19t, 22 691km, spalanie 17,7l/100km - NIERALNE! Warszawa, Banska Bystrica, Kontener IBC 11t, 45 703km, spalanie 16,7l/100km - NIERALNE! Łódź - Łódź, Użyte plastiki 9t, 33 773km, spalanie 5,6l/100km - ŚMIECH NA SALI, ciężarówką poniżej 10l/100km? Poznań - Toulouse, Mleko 15t, 22 035km, 21l/100km - Mocno naciągane Toulouse - Orebro, Szepionki 13t, 119 126km, 11,6l/100km - NIERALNE! Nie wiem kto Ci to oddawał, ale już przy pierwszej takiej trasie powinien dostać gruntowne ostrzeżenie. Spalanie poniżej 20l/100km w ciężarówce w ETS2 jest nierealne, a spalanie 5,6l/100km? Serio? Dodatkowo te trasy po 15 000km, 45 000km, 150 000km... sprawdziłbym jeszcze czy oddając taką trasę robił inne w ciągu ostatnich 2-ch tygodni, bo nierealne jest zrobić 150 000km w kilka dni. Kiedy pewna osoba robiła test i zrobiła prawie 100 000km prawilnej jazdy w tydzień siedząc po 10h dziennie co najmniej. Te trasy są nierealne i to w 100% raz z powodu spalania, dwa z powodu kilometrów, bo nie widzę najmniejszego sensu targać za sobą tego samego ładunku przez kilkaset tysięcy kilometrów. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaQOfficial Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) Niby czemu nierealne mieć spalania poniżej 20l/100km ? ja mając włączone realistyczne spalanie potrafię zejść z 20l na nawet 17/18 tylko trzeba mieć technikę Edited January 31, 2018 by HaQOfficial Beta Tester and Translator Since 2018.03.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 42 minutes ago, WooQash said: ŚMIECH NA SALI, ciężarówką poniżej 10l/100km? Swego czasu, choć powinieneś to pamiętać bo wtedy byliśmy w jednej firmie, wykręciłem 9.5 litra na 100. Co prawda jadąc właściwie cały czas z górki z wyłączonym silnikiem na luzie. Ale wynik jest wynikiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek9911 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Będąc w firmie widziałem jak gość miał podobne spalanie ale nie wyciągalismy konsekwencji. Może modyfikować silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szachmat_PL Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 1 minute ago, Wojtek9911 said: Będąc w firmie widziałem jak gość miał podobne spalanie ale nie wyciągalismy konsekwencji. Może modyfikować silnik Tylko że te trasy były robione na multiplayerze więc ciężko edytować silnik, a po drugie były używane na tych trasach silniki 730/750HP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LamAll Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) Nie pokaże Ci że silnik został zwiększony na ciężarówce (tylko że to nie na mocniejszy. Jednak w tym sensu nie widzę) Chyba że ktoś odkrył coś ciekawego. Do tego na MP też się da z tego co mi wiadomo. Edited January 31, 2018 by LamAll Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szachmat_PL Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Na MP nie będziesz miał silnika większego niż 750HP Link to comment Share on other sites More sharing options...
LamAll Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Eee... Według mnie nie ma granic możliwości. A Ty nie musisz o tym wiedzieć. Nigdy nie wiesz, nawet teraz jest możliwość że komuś coś jakoś myk myk się udało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 2 minutes ago, LamAll said: Eee... Według mnie nie ma granic możliwości. A Ty nie musisz o tym wiedzieć. Nigdy nie wiesz, nawet teraz jest możliwość że komuś coś jakoś myk myk się udało... Możesz co najwyżej silnik od Skody sobie wsadzić. Jakiegoś większego kopa on nie daje, sprawdzałem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LamAll Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 @[PHT]elot360PL Jesteś ostatnią osobą co by powiedziała że się nie da. Wierze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 @[PHT]elot360PL Twój przypadek jest inny, bo to zaledwie 153km i trasa z Katowic do Łodzi, która prowadzi autostradą z górki tak na prawdę. Na trasie kilkudziesięciu tysięcy km nie da się jechać ciągle z górki... O czym my tu rozmawiamy? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arusf2011 [PL/EN] Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Nie ważne - uważam, że w tym wypadku doszło do oszustwa. W swojej jeździe ciężarówkami nigdy mi się nie zdarzyło, by spalanie było mniejsze niż zazwyczaj. Ciekaw jestem, co by się stało, gdybym wpisał tutaj realne zużycie paliwa (myśli...). A może czekajcie - ujmę to w ten sposób. Firmę nie stać na paliwo, to trzeba oszukiwać. Anyway - już pierwsza trasa pokazuje, że z symulacją to tutaj nie ma ten osobnik do czynienia. Może po prostu przejechał tyle, co mógł na MP na pełnym baku, a potem uznał "okej - zdechła maszyna, nie ma stacji, to teraz udam, że tepnąłem się i jadę na oparach, które dostanę." przy czym te opary mu nie wystarczyły (no bo komenda F7+Enter daje nie dużo paliwka) i się wkurzył - przeleciał na SP do miejsca dostarczenia ładunku i z uśmiechem na twarzy zakończył trasę. Teraz przed swoimi kierowcami pokazuje, że "Tak macie chłopaki ku*** jechać!". Szczerze - to postępowanie tylko pokazuje, że dana osoba nie daje dobrego przykładu dla swoich współpracowników. Tyle z mojej strony. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaneMoro Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Wszystko zostało już wyjaśnione - a teraz proszę o tym już nie dyskutować, tylko załatwiać sprawy na PW Tutaj dyskutujemy o ETS2&ATS, a nie o metodach oszukiwania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaQOfficial Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 http://blog.scssoft.com/2018/02/which-way-to-go-beaver-knows.html Beta Tester and Translator Since 2018.03.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[RT] Aro34 Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Jedynie to ten Wielki magazyn mi się podoba reszta ujdzie w tłoku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aves Posted February 1, 2018 Author Share Posted February 1, 2018 Oh, widze nowa naczepa Kupię ten DLC! ➡ My WoTr. Renault Premium: 500.000km ⏸ Renault Magnum: 257.500km ▶ ➡ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniellus Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Tak się odniósę do tematu spalania. Nigdy na długo w VSce nie byłem, sam większej uwagi na spalanie nie zwracam (radość czerpie z jazdy nie z ciągłego kontrolowania spalania), więc z własnego doświadczenia stwierdzam że opisane spalanie jest niemożliwe/bardzo trudne do osiągnięcia. Podam moje własne przykłady. Od razu zaznaczam, że jeżdżę przepisowo (prędkość autostradowa) + nie ,,zarzynam,, silnika (biegi zmieniam na Padzie), ale też nie jeżdżę ekonomicznie: Wrocław --» Manchester - 12 ton - Daf XF 105 510 HP (2 osie) - 36,8/100 KM Rennes --» Rotterdam - 9 ton - MAN TGX 680 HP (2 osie) - 45,2/100 KM Bergen --» Vaxjo - 40 ton - Scania S 730 HP (3 osie , 2 napędowe ) - 61,3/100 KM Podaje to jako przykład. Dyskusja na ten temat nie ma sensu, gracz najprawdopodobniej oszukał wyniki. A co do naczep, to nie należę do grona fanów ATSa, ale wyglądają bardzo fajnie. Ale jak widziałem że piszecie o naczepach to miałem nadzieję że zobaczę nowe naczepy do Ets Ale cóż może kiedyś zostaną wprowadzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Wygląda to ciekawie. Mam nadzieję, że premiera nadejdzie szybciej niż w Listopadzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaQOfficial Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 1 hour ago, K?sacz said: Wygląda to ciekawie. Mam nadzieję, że premiera nadejdzie szybciej niż w Listopadzie. Z tego co czytam na forum SCSu podobno przy ATSie pracuje 40 osób ale ile w tym prawdy tego nie wiadomo Beta Tester and Translator Since 2018.03.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[RT] Trybcio86 Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 20 minutes ago, HaQOfficial said: Z tego co czytam na forum SCSu podobno przy ATSie pracuje 40 osób ale ile w tym prawdy tego nie wiadomo 35 pracuje na paint jobami 4 https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=441864 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Web Developer Kid Fabi Posted February 1, 2018 Web Developer Share Posted February 1, 2018 8 hours ago, HaQOfficial said: http://blog.scssoft.com/2018/02/which-way-to-go-beaver-knows.html Ja tam czekam na jakieś nowe tereny w ETS.. póki co cisza :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek9911 Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 7 hours ago, Kid Fabi said: Ja tam czekam na jakieś nowe tereny w ETS.. póki co cisza :/ Kolego spokojnie. Dopiero Italia miała premierę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spat91 Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 10 hours ago, Kid Fabi said: Ja tam czekam na jakieś nowe tereny w ETS.. póki co cisza :/ @Kid Fabi Tak jak kolega wyżej wspomniał dopiero miesiąc temu premierę miała Italia więc wątpię. że SCS wydało by od razu na początku roku jakieś dlc mapowe do w/w gry. Bardziej prawdopodobne było by wydania mapowej zawartości do ATS-a. Pożyjemy zobaczymy co przyniesie czas. Mnie osobiście najbardziej w tym wszystkim zastanawia kiedy odwiedzając dilera Reno oraz MAN zobaczymy w ofercie nowe ciężarówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts