Aves Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Przeniesony most w Livorno, ale wjechalem w zamknieta rogatki ➡ My WoTr. Renault Premium: 500.000km ⏸ Renault Magnum: 257.500km ▶ ➡ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xENJOY[PL] Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 A powie mi ktoś jak otrzymać te naczepki na szybę? Co na rynku 6zl kosztują? Trzeba je kupić czy da sie je jakoś zdobyć? Dawno w ETS2 nie grałem. :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meitt Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 No aktualnie to trzeba kupić na Steam, bo event zakończył się dawno temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaQOfficial Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Pojedli, pogadali czas na kolejne DLC Beta Tester and Translator Since 2018.03.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawcioV6 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 1 hour ago, Emil Driver said: A powie mi ktoś jak otrzymać te naczepki na szybę? Co na rynku 6zl kosztują? Trzeba je kupić czy da sie je jakoś zdobyć? Dawno w ETS2 nie grałem. :] https://steamcommunity.com/market/search?category_227300_type[]=tag_cabin_accessory&appid=227300&q= o to Ci chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperovski Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Na EU2 , nie wiem jak na innych serwerach, prawie że, powróciły wspomnienia z premiery multika . Brak NCZ na tunelu zarówno w Anglii jak i we Francji. Całe życie na odcięciu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WesolyKostek Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Siema, wczoraj zamontowałem zawieszenie 6x2*4 z podnoszoną tylną osią i mam takie pytanie. Jak używa się go w praktyce? Tzn. przy jakim obciążeniu opuszcza się tylną oś? Czy może opuszcza się ją każdorazowo przy podłączaniu naczepy nie patrząc na wagę towaru? Chcę jeździć mniej więcej tak, jak robią to w "prawdziwym życiu". Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Co się ciekawego pojawiło w dzisiejszej aktualizacji do ATS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aves Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 4 minutes ago, K?sacz said: Co się ciekawego pojawiło w dzisiejszej aktualizacji do ATS? http://steamcommunity.com/app/270880/discussions/0/412446890550816637/?tscn=1511693732 Od 1.29.1.13 1 ➡ My WoTr. Renault Premium: 500.000km ⏸ Renault Magnum: 257.500km ▶ ➡ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JSM [PL] Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 4 hours ago, WesolyKostek said: Siema, wczoraj zamontowałem zawieszenie 6x2*4 z podnoszoną tylną osią i mam takie pytanie. Jak używa się go w praktyce? Tzn. przy jakim obciążeniu opuszcza się tylną oś? Czy może opuszcza się ją każdorazowo przy podłączaniu naczepy nie patrząc na wagę towaru? Chcę jeździć mniej więcej tak, jak robią to w "prawdziwym życiu". Dodatkowa oś potrzebna jest, jeśli zamierzasz wozić towary, cięższe od tych dopuszczalnych bez dodatkowego zezwolenia. Jeśli wozisz ładunki, gdzie cały zestaw nie przekracza 40 ton, (czyli waga ładunku około 24ton - zależy ile waży koń i naczepa) to tak naprawdę 4x2 spokojnie da radę, a wszystkie 6x2*4 to zbędny bajer. Wszystkie inne konfiguracje potrzebne są, gdy ładunek jest cięższy i trzeba rozłożyć masę na więcej osi - taki ciągnik może "dźwignąć" cięższe ładunki, nie tylko gabaryty - zazwyczaj koparki, kontenery etc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 6 hours ago, WesolyKostek said: Siema, wczoraj zamontowałem zawieszenie 6x2*4 z podnoszoną tylną osią i mam takie pytanie. Jak używa się go w praktyce? Tzn. przy jakim obciążeniu opuszcza się tylną oś? Czy może opuszcza się ją każdorazowo przy podłączaniu naczepy nie patrząc na wagę towaru? Chcę jeździć mniej więcej tak, jak robią to w "prawdziwym życiu". Tak jak kolega wspomniał, przy ciężkich tonażach. Wynika zo z tego, że w realu nacisk na oś nie moze przekraczać 10t (skorygujcie jeśli się mylę), a na oś napędową 11,5t. Łatwo stąd obliczyć, że ładunki ponadgabarytowe dają dużo większe obciążenie i potrzebna jest dodatkowa ośka. Sam w grze jeżdżę z tym układem, który napisałeś, i ośkę opuszczam jeśli masa ładunku przekroczy 25t 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwiezdnypotwor Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 https://imgur.com/a/dCoRo Ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak działają te zegary w nowej Scanii, nic nie mieszałem w save. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 To nie jest błąd tylko w Scaniach. W DAFie i Mercedesie również licznik przebiegu całkowitego działa nie co inaczej niż licznik kilometrów, który można kasować. Sam testowałem to i w DAFie i w Mercedesie po zakupie ciężarówki i wyniki zawsze były różne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajno Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Górny licznik pokazuję całkowitą ilość kilometrów zrobionych ciągnikiem. Za to dolny nalicza kilosy tylko będąc w trasie. Wystarczy chwile pojeździć po mieście i można zauważyć, że dolny stoi w miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniellus Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 I jak wam się podoba DLC Italia? Ja na razie nie mam dużo czasu aby grać tam, ale jedna traske już zrobiłem i jak dla mnie BOMBA. Kawał dobrej roboty. W wolnych chwilach zwiedzę resztę 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duczo Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Polecam, odcinek specjalny 1 3 1 Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian22-PL Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Jak dla mnie Italia jest bardzo piękna jest to najlepsze i najpiękniejsze DLC do ets 2. Kind regards, Adrian22-PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
hub161 Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Sama mapa jest naprawdę dobra ale niestety optymalizacja jest skopana po całości zwłaszcza w mesynie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Czy wy też mając DLC Italia zauważyliście taką pustkę w północno wschodnich Włochach? Aż prosi się tam o dodatkowe drogi a nawet miasto. Jeszcze coś zauważyłem. Jak pojawiła się aktualizacja 1.30 to odkryłem wszystkie odświeżone drogi we Włoszech i miałem 100% odkrytej mapy. Doszło DLC Italia, dzisiaj skończyłem odkrywać całą mapę i na końcu okazało się, że mam 99,9% mapy odkrytej. Gdzie podziało się 00,1% reszty nieodkrytej części dróg? :/ Ktoś odkrywał na 100% drogi we Włoszech. I taka ciekawostka: w mieście Taranto jest firma Vitas Power która występuje na Skandynawii. Nie ma tej firmy na mapie a ni nie można wziąć z niej zlecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 8 hours ago, hub161 said: Sama mapa jest naprawdę dobra ale niestety optymalizacja jest skopana po całości zwłaszcza w mesynie. Ja tam nie zauważyłem na Itali słabej optymalizacji, u mnie gra trzyma stałe 60 fps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniellus Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 @hub161 masz na myśli optymalizacje i spadki FPS w trybie singleplayer czy multiplayer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElectroMusic! Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 59zł na Steam jak macie pozostałe dodatki z rozszerzeniem mapy. On 5.12.2017 at 4:27 PM, Aves said: http://store.steampowered.com/bundle/5555/Euro_Truck_Simulator_2_Map_Booster/ 53zł - wersja pudełkowa + darmowa wysyłka https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/dodatki/euro-truck-simulator-2-italia-pc-pl,391164??utm_source=ceneo.pl&utm_medium=porownywarka&utm_campaign=bezplatne <-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Koło Pragi jest kopalnia i tam będzie można wziąć ładunek z DLC Special Transport. Zastanawia mnie także jak będziemy tym ciężkim ładunkiem wyjeżdżać z tej kopalni. O.o Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElectroMusic! Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 (edited) 18 hours ago, Daniellus said: I jak wam się podoba DLC Italia? Ja na razie nie mam dużo czasu aby grać tam, ale jedna traske już zrobiłem i jak dla mnie BOMBA. Kawał dobrej roboty. W wolnych chwilach zwiedzę resztę Osobiście jeszcze nie jeździłem po DLC Italia, ale same zmiany w podstawce na terenie Włoch robią bardzo dobre wrażenie a co dopiero wjechanie na tereny z DLC. To będzie niesamowite przeżycie. Edited December 8, 2017 by ElectroMusic! <-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
hub161 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 3 hours ago, Daniellus said: @hub161 masz na myśli optymalizacje i spadki FPS w trybie singleplayer czy multiplayer? Ja po italii jeździłem jedynie na singleplayer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts