mistereq Posted May 28, 2016 Report Posted May 28, 2016 Nazwa Sugestii : dodanie zmieniającej się pogody Opis Sugestii: dodanie pogody która zmieniała by się tak jak na singlu. Przykładowe obrazki: nie mam Dlaczego twoja sugestia a nie inna? Było by fajniej, obecnie zeby pogoda się zmieniła trzeba iść spać albo przeteleportowac do garażu. Taki ciągly deszcz nie jest zbyt realistyczny (owszem czasem pada cały dzień w realu) i poza tym czasem powoduję lagi w np rotterdamie. Dotyczy to atsa i etsa( głównie atsa gdy tak pada w obu stanach strasznie dziwnie jest...)
RaneMoro Posted May 28, 2016 Report Posted May 28, 2016 Quote Było by fajniej, obecnie zeby pogoda się zmieniła trzeba iść spać albo przeteleportowac do garażu. Wszystko jest zsynchronizowane z graczami, a więc wyglądało by to tak: Na nie. 1 1
mistereq Posted May 28, 2016 Author Report Posted May 28, 2016 Zaraz,zaraz kolego tu nie chodzi o porę dnia tylko o pogodę więc radzę następnym razem wczytać się w temat nie od razu komentować. Pogoda nie jest zsychronizowana więc do sychro z innymi graczami nic jej do tego 1
RaneMoro Posted May 29, 2016 Report Posted May 29, 2016 Wiem o co chodzi, wszystko jest synchronizowane, na tym gifie przedstawiłem to na dniu i nocy, to tak samo tylko deszcz - burza - słońce
mistereq Posted May 29, 2016 Author Report Posted May 29, 2016 Przecież pogoda nie jest zsychronizowana z innymi graczami,powinieneś to wiedzieć, nie wiem naprawdę o co ci chodzi
bazyliszek [PL] Posted May 30, 2016 Report Posted May 30, 2016 Był poruszany kilkukrotnie temat o synchronizacji pogody (żeby wszyscy gracze np. na odcinku Berlin- Magdeburg mieli deszcz). Podobno oczekuje w długiej kolejne na wprowadzenie
mistereq Posted May 30, 2016 Author Report Posted May 30, 2016 Przypominam że nie chodzi tu o synchronizacje pogody dla innych tylko dla pojedynczego gracza tak jak ma to miejsce teraz, chce żeby po prostu pogoda byla zmienna jak na singlu.
DF-maniak Posted June 15, 2016 Report Posted June 15, 2016 Nie wiem czy się da zrobić pogodę dla jednego gracza, a co jeśli Ty będziesz miał deszcz, a mijający Cię będzie miał słońce??? Generalnie zmienność pogody była by fajna. P.S. Znalazłem na YT filmik z online gdzie pada deszcz https://www.youtube.com/watch?v=gB4CENkyhGA
RAFI [PL] Posted June 15, 2016 Report Posted June 15, 2016 Początkowo na multiplayerze pogoda zmieniała się tak samo jak na singlu, czyli deszcz pojawiał się randomowo. W którejś aktualizacji niestety zostało to zmienione. Mimo wszystko chciałbym by deszcz został wprowadzony, zawsze to jakieś urozmaicenie rozgrywki.
Boqdan Posted June 29, 2016 Report Posted June 29, 2016 Niedawno na facebook'u TruckersMP została dodana ankieta - dla mnie pomysł dobry, że pogoda w grze, jak w prawdziwym świecie.
ArQoN_PL Posted June 29, 2016 Report Posted June 29, 2016 Zmieniająca się pogoda? Świetny pomysł, byleby tylko została zsynchronizowana i będzie idealnie
substanceless Posted August 15, 2016 Report Posted August 15, 2016 Nie jest zsynchronizowana, i bardzo dobrze. Nienawidzę grać w deszczu - na moich ustawieniach graficznych wygląda to fatalnie. Propozycja na minus.
PrezesikV8 [PL/ENG] Posted August 16, 2016 Report Posted August 16, 2016 ^To, że grasz na niskich ustawieniach graficznych to nie zmienia faktu, że sama propozycja jest niezła. Deweloperzy przeprowadzali swego czasu nawet ankietę na ten temat i jak wiem wyniki były w większości na TAK. Jak dla mnie duży plus (jeżeli będzie to dobrze rozwiązane bez obciążania serwera).
MrMac Posted August 17, 2016 Report Posted August 17, 2016 Dynamicznie zmieniająca się pogoda by się naprawdę przydała. Jeżdżenie ciągle w deszczu aż do odpoczynku jest po prostu nudne
[4-Logistic] PolskiHitman Posted November 19, 2016 Report Posted November 19, 2016 Moim zdaniem to dobry pomysł. Wiele razy mówiłem swoim kolegą że mają włączone wycieraczki myśląc że po prostu nacisnęli nie ten klawisz, jak się po chwili okazywało u nich był deszcz a u mnie słońce. Skoro dało się zrobić dynamikę pory dnia to nie wydaje mi się że z pogodą mógłby być problem, chodź mogę się mylić. Tak samo nie wiem czy to prawda czy nie ale jak pada deszcze to zmienia się niby przyczepność, jest to także utrudnienie dla tych co mają deszcze, ponieważ jedni jadą szybciej i lepiej bo mają słońce a drudzy mają deszcz i mogą mieć ciężej. 1
freshu5 Posted December 8, 2016 Report Posted December 8, 2016 Można by było zrobić coś takiego że pogody zmieniają się w czasie jazdy np jedzie się 500 km w słońcu a za 40 km pada deszcz i jakoś to tak urozmaicić
Orzel85A Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 Bardzo dobry pomysł tylko należały by to zsynchronizowana aby wszyscy mieli taką samom pogodę na danym odcinku trasy np Karków-Wrocław.
Franserr Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 Nie nie nie i jeszcze raz nie.Było by to słabe ,A nawet bardzo ponieważ trzeba by wyłączyć synchronizowanie pogody, czyli praca developerów poszła by na marne.A jak by wyłączyli synchronizowanie pogody gracze by się czepiali czemu nie synchronizuje się pogoda
ElectroMusic! Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 Zaraz, wy mówicie o synchronizacji pogody, czyli deszczu, który można wyłączyć w opcjach gry? 1 <->
bazyliszek [PL] Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 Nie, mowa jest o tym, żeby wprowadzić opady deszczu do mp i ją synchronizować. Czyli każdy gracz na jakimś odcinku miałby deszcz,burzę lub słoneczną pogodę
ElectroMusic! Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 Wiele osób wyłącza deszcz, ze względu na słaby sprzęt i spadki fpsów. Szukają gdzie popadnie, aby zdobyć parę fpsów więcej, więc taka synchronizacja może ich zaboleć. Poza tym, o czym my mówimy. Do tej pory nie ma synchronizacji rogatek na przejazdach kolejowych, a tutaj pomysł na synchronizację pogody. <->
Bandero Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 18 minutes ago, ElectroMusic! said: Do tej pory nie ma synchronizacji rogatek na przejazdach kolejowych, a tutaj pomysł na synchronizację pogody. Synchronizacja przejazdów kolejowych jest już dawno zrobiona U każdego w tym samym czasie się otwierają i zamykają, jednak niektórzy specjalnie stoją i udają że mają zamknięte aby zrobić większy korek
Bandero Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 No jakoś w przed moim postem i przeniesieniem tematu Czyli od tamtego roku.
Recommended Posts