ElectroMusic! Posted May 14, 2016 Report Posted May 14, 2016 (edited) Siema! Opiszę wam sposób, jak zdobyć białą chłodnię, firankę lub cysternę, działającą w trybie ETS2 Multiplayer. Aktualizacja #1 (13.07.2016) - Nowy sposób (testowane na wersji 1.24.3.3s): - bez uruchamiania trybu Singleplayer! - bez wychodzenia z gry! #1.0. Wszystko robimy przy włączonej grze. Nie musimy wychodzić z gry. Wystarczy zapisać grę i ją zminimalizować. A na koniec po prostu wczytać edytowany zapis gry. - ale jeśli ktoś chce, może wyłączyć grę. Lecz jest tylko strata czasu, ponieważ musimy później czekać, aż gra się uruchomi. #1.1. Uruchamiamy grę ETS2 w trybie Multiplayer (aby uruchomić tryb Multiplayer, musi być włączony wcześniej Steam) #1.2. Szukamy naczepy (chłodni bez agregatu - chyba można to tak nazwać?), z jakiejkolwiek firmy, takiej jak na zdjęciu: #1.3. Podpinamy naczepę. #1.3.1. Włączamy konsole i wpisujemy komendę: g_save_format 2 (standardowo jest ustawione na g_save_format 0) #1.4. Tworzymy zapis gry (zapisujemy grę / robimy save gry). #1.5. Minimalizujemy grę (przechodzimy do pulpitu). #1.6. Pobieramy: http://forum.scssoft.com/download/file.php?id=4160&sid=f142bad82c77a173a5060c8349de8feb #1.7. Wypakowujemy zawartość scsc.zip (najlepiej w osobnym folderze) #1.8 - Szukamy folderu gdzie został utworzony zapis gry. Wszystkie zapisy gry, zapisują się w folderze "Euro Truck Simulator 2" - w moim przypadku, zapis gry znajduje się w: "C:\Users\Tomek\Documents\Euro Truck Simulator 2\profiles\456C656374726F4D75736963\save\26" - gdzie folder o nazwie "26" jest ostatnio zrobionym zapisem - najlepiej jest szukać, sortując według daty utworzenia #1.9. Interesuje nas tylko i wyłącznie plik z nazwą "game.sii" #2.0. Przenosimy plik "game.sii" na plik "scsc.bat", który wypakowaliśmy w punkcie #1.7. Po czym powinno wyświetlić się okienko: #2.1. Po chwili okienko znika a nasz plik "game.sii" jest możliwy do edytowania, który otwieramy notatnikiem. #2.2. Wciskamy klawisz F3 (otwiera się małe okienko), wpisujemy i szukamy: source_company #2.3. Usuwamy cały tekst z tej linii i wklejamy: source_company: company.volatile.scania_dlr.manchester - czyli po prostu zmieniamy końcówkę, efekt: #2.4. Dalej (około 30 linijek niżej) szukamy linijki z początkiem: " data_path: "/def/vehicle/trailer/" - w moim przypadku i raczej u każdego powinno być: " data_path: "/def/vehicle/trailer/krone/fridge/chassis.sii"" #2.5. Usuwamy cały tekst z tej linii i wklejamy: " data_path: "/def/vehicle/trailer/krone/coolliner/chassis.sii"" #2.6. Zapisujemy plik "game.sii" (lub skrótem wciskamy Ctrl + S) i zamykamy notatnik. #2.7. Maksymalizujemy grę Euro Truck Simulator 2, który wcześniej zminimalizowaliśmy UWAGA!! Ważne punkty! #2.8. Wczytujemy zapis gry do tej pory, aż zostanie wylosowana nam biała chłodnia bez logo firmy. #2.9. Po każdym wczytaniu się, na naczepie losuje się logo firmy i należy tak długo wczytywać zapis gry, do póki nie wylosuje nam naczepy bez loga, czyli białą chłodnie. #3.0. UWAGA!! Po każdej zmianie malowania w serwisie, na naczepie również losowane jest logo! Należy tak długo zmieniać malowanie do póki wylosuje nam naczepę bez loga, czyli białą chłodnię! - zmiana malowania następuje wtedy, gdy musimy zapłacić (wówczas odtwarzany jest dźwięk kasy fiskalnej! Niestety, taki sposób znalazłem i taki opisałem. Innego sposobu póki co nie znam. Mam nadzieję, że pomogłem. Tak, wiem! Trudno zrozumieć punkt #1.8 - pisałem na szybko, więc wyszło jak wyszło, ale w wolnej chwili to poprawię. Stary sposób (kliknij poniżej aby rozwinąć): Spoiler Screen z Singleplayer: Screen z Multiplayer: 1. Pobieramy mod, który zmienia wszystkie (no prawie wszystkie) naczepy w chłodnie, firanki lub cysterny. - Wszystkie-naczepy-chłodnia - http://www10.zippyshare.com/v/NohYdC83/file.html - Wszystkie-naczepy-firanka - http://www69.zippyshare.com/v/T9giznBS/file.html - Wszystkie-naczepy-cysterna - http://www103.zippyshare.com/v/XdL6miS4/file.html 2. Mod jest w postaci pliku .scs, który wrzucamy do folderu z modami: Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/mod 3. Odpalamy grę w Singleplayer po czym włączamy menadżera modów. 4. Aktywujemy mod, w zależności co wybraliśmy (chłodnia, firanka lub cysterna). 5. Szukamy firanki,chłodni lub cysterny (w zależności co wybraliśmy) w firmie: - kopalnia STEIN BRUCH (firma dostępna w podstawowej wersji gry) - kopalnia MS Stein (firma dostępna w dodatku DLC Skandynawia) Ważne jest, aby naczepa była wzięta z kopalni!!! Bez znaczenia z jakim logo będzie naczepa. Czyli, nie zwracajcie uwagi na to, że naczepa będzie mieć logo, przykładowo firmy NBFC lub TradeAux. 6. Zatwierdzamy zlecenie, podpinamy naczepę i zapisujemy grę. 7. Przechodzimy do trybu Multiplayer i cieszymy się białą naczepą. Jeśli link wygasł, daj znać w temacie - udostępnię nowy link. Poradnik napisany przez ElectroMusic! Zezwalam na kopiowanie po podaniu źródła. White trailer / Biała naczepa / Biała chłodnia Spoiler Kliknij prawym myszy na program scsc.exe i wybierz edytuj (otworzy się notatnik). Następnie w 2 linii musisz ręcznie wpisać ścieżkę, gdzie masz zainstalowaną javę. Podaję 2 linię dla przykładu jak wygląda to u mnie: "C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe" -jar "%~dp0\scsc.jar" %* Edited August 18, 2016 by ElectroMusic! 8 <->
RaneMoro Posted May 23, 2016 Report Posted May 23, 2016 Staaaary, tego właśnie potrzebowałem Oczywiście leci +1
ElectroMusic! Posted May 25, 2016 Author Report Posted May 25, 2016 Ten sposób działa także na białą cysternę. Dopiszę i dodam link wieczorem. <->
TheDjPapiez Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Po aktualizacji z firmy MS Stein po przeniesieniu wywala naczepy różnych firm.
Duczo Posted July 4, 2016 Report Posted July 4, 2016 Dokładnie po aktualizacji naczepy już nie działają , gra regeneruje dowolne skiny przy każdym restarcie gry Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP
ElectroMusic! Posted July 6, 2016 Author Report Posted July 6, 2016 Spodziewałem się tego... mniejsza z tym. W wolnym czasie (aktualnie za dużo czasu nie mam), poszukam inny sposób na białe naczepy. Jeśli go znajdę, opiszę najszybciej jak tylko się da, w tym temacie. <->
Kacperovski Posted July 10, 2016 Report Posted July 10, 2016 (edited) Mam na ten problem rozwiązanie, lecz nie do końca jeśli chodzi o to, że są różne skiny, otóż: - jeśli ktoś ma DLC National Window Flags, to wystarczy je pozamieniać i naczepy/skiny będą się zmieniać niż restartować grę i tracić wiele więcej czasu, postaram się nagrać i wrzucić później. (ja tak robie w przypadku chłodni) Niestety, ale już białe chłodnie nie są generowane w NS_Chemicals na stałe, teraz jest w " quarry.prague " Video: https://youtu.be/29RSdaS4PgU [ Może to pomoże, ale tym razem mi się udało, bo czasem trzeba stosować różne kombinacje ustawienia tych flag ] Nagrane na szybko, dlatego ścieżka dźwiękowa jest jaka jest i obraz w miare widoczny, żeby było Edited July 10, 2016 by Kacperovsky 1 Całe życie na odcięciu...
ElectroMusic! Posted July 13, 2016 Author Report Posted July 13, 2016 (edited) Wydaje mi się, że teraz białą naczepę można uzyskać przez edycję save. Wzięcie naczepy przez moda i przejście na multiplayer, automatycznie dodaje jakiś skin firmy. Jeśli ktoś, zna już sposób na białą naczepę, fajnie byłoby gdyby podzielił się tym z innymi. Z mojej strony, będę po troszku próbować przez mody i edycję save. Jak mi się uda, edytuję pierwszy post i napiszę jak tego dokonałem. EDIT: HAHA! Mam! Udało mi się! Poprzez edycję save.. Jeszcze dzisiaj postaram się opisać jak to zrobić. Edited July 13, 2016 by ElectroMusic! <->
ElectroMusic! Posted July 13, 2016 Author Report Posted July 13, 2016 (edited) Nowy sposób został opisany w 1 poście. Niestety. Naczepa, a raczej logo jest losowane za każdym wczytaniem zapisu lub zmiany malowania w serwisie. Należy tak długo wczytywać zapis gry lub zmieniać malowanie, do póki nie wylosuje nam naczepy bez loga, czyli białej chłodni. Mam nadzieje, że ktoś skorzysta. Bawiłem się w to dobrych parę godzin. Edited July 13, 2016 by ElectroMusic! <->
Duczo Posted August 6, 2016 Report Posted August 6, 2016 napotkałem już mur przy pkt 2.1 nadal mam zawartość save w obcym mi języku :/ Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP
ElectroMusic! Posted August 6, 2016 Author Report Posted August 6, 2016 16 minutes ago, BTS Duch said: napotkałem już mur przy pkt 2.1 nadal mam zawartość save w obcym mi języku :/ Prawdopodobnie nie masz skonfigurowanego programu. W tym celu kliknij prawym myszy na program scsc.exe i wybierz edytuj (otworzy się notatnik). Następnie w 2 linii musisz ręcznie wpisać ścieżkę, gdzie masz zainstalowaną javę. Podaję 2 linię dla przykładu jak wygląda to u mnie: "C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe" -jar "%~dp0\scsc.jar" %* Następnie zacznij ponownie od punktu 2.0 <->
F4K1H Posted August 18, 2016 Report Posted August 18, 2016 W punkcie 2.2 zamiast normalnych liter wyskakują mi chińskie plus gdy klikam F3 wyskakuje mi okienko i po wpisaniu source_company pisze że nie znaleziono pliku
F4K1H Posted August 18, 2016 Report Posted August 18, 2016 On 6.08.2016 at 11:19 PM, BTS Duch said: napotkałem już mur przy pkt 2.1 nadal mam zawartość save w obcym mi języku :/ Ja mam prawie ten sam problem, tylko ze jest to w chińskim języku + klikam F3 wyskakuje mi okienko i po wpisaniu source_company pisze że nie znaleziono pliku
TheHell [PL] Posted August 18, 2016 Report Posted August 18, 2016 W linijce "uset g_save_format 0" musisz zamienić 0 na 2 (jeżeli pamiętam to właśnie początkowo jest na 0).
Kolarzowy Posted November 27, 2016 Report Posted November 27, 2016 Mimo zrobienia pozyszej wskazowki, nadal w notatniku otwiera mi sie w chinskim jezyku...
Brayann Posted November 29, 2016 Report Posted November 29, 2016 Dzięki On 14.05.2016 at 3:32 PM, ElectroMusic! said: (chłodni bez agregatu - chyba można to tak nazwać?) "chłodnia bez agregatu" to izoterma
[GTW-R] Mathias21 Posted June 9, 2017 Report Posted June 9, 2017 Niestety poradnik trzeba poprawić bo nie działa tak jak należy to wszystko
arusf2011 [PL/EN] Posted July 11, 2020 Report Posted July 11, 2020 Witaj @ElectroMusic!, Poradnik się przedawnił, z tego powodu pozwolę sobie go zamknąć i przenieść do Archiwum. Pozdrawiam, arusf2011 [PL/EN] Community Moderator & Translator Zamykam i przenoszę do Archiwum.
Recommended Posts