Matimajster Posted February 16, 2016 Report Posted February 16, 2016 Witam , mam pewien dylemat w moim samochodzie pojawiły się luzy na kierownicy i przypuszczam że jest to maglownica, Jak wiadomo nie jest to mało istota część a słyszałem opinie że regeneracja nic nie daje a kosztuje podobnie co wymiana. Co sądzicie lepiej kupić sprawną maglownice i przełożyć w warsztacie czy oddać do regeneracji ?
Michu Posted February 16, 2016 Report Posted February 16, 2016 Bzdury Ci ktoś nagadał, że nic nie daje... Owszem nie jest to tania sprawa, ale dobry zakład zregeneruje maglownicę tak, że będzie działała niemal jak nowa, a kupując używkę nigdy nie wiesz czy będzie sprawna i ile wytrzyma. Czasami wystarczy dokręcenie śruby kasującej luz jeśli auto nie ma pół miliona najechane
Matimajster Posted February 16, 2016 Author Report Posted February 16, 2016 Auto jest z rocznika 99 i ma przejechane 97 tyś km ( nie kręcony , Ojciec pierwszyn właścicielem ) i boje się fuszerki, albo że mnie po prostu oszukają jak sąsiada (dokręcili śrubki skasowali go 750 zł i to w jednym z lepszych warsztatów w mieście )
Michu Posted February 16, 2016 Report Posted February 16, 2016 Przy takim przebiegu raczej mało prawdopodobne żeby maglownica padła, raczej bym obstawiał wybite końcówki drążków, ale wiadomo na odległość to można sobie wróżyć z fusów. Skąd w ogóle pomysł, że maglownica ? Jak nie był nigdzie sprawdzany to polecam podjechać do stacji diagnostycznej i za pare zł diagnosta powinien stwierdzić dokładnie co to za luzy albo po prostu popytać znajomych o sprawdzony warsztat, ewentualnie podpytać na forum fanów twojego samochodu - ja tak znalazłem dobry serwis.
Michcio332 Posted February 16, 2016 Report Posted February 16, 2016 Tak jak kolega wyżej napisał ,to na bank żadna maglownicą obstawiał bym na końcówki drążków kierowniczych jeśli jesteś troche kumaty w tych sprawach(ale chyba nie ) ,podnieś go na lewarku żeby koła były w górze i poruszaj kołem na boki ,jeśli czujesz luz to raczej na pewno końcówki.Wymiana banalnie prosta
NealCaffrey Posted February 18, 2016 Report Posted February 18, 2016 No i zbieżność trzeba ustawić po wymianie, jeśli to to.
simrace.pl|tommi Posted February 18, 2016 Report Posted February 18, 2016 Na moje to również jest końcówka. Przy maglownicy padniętej często pojawia się jeszcze wyciek. U mnie w starym mondku jak ciekła to nie było żadnych luzów jedynie większy opór przy obracaniu kierownicą. Flickr gallery
BAKERPK [PL] [ENG] Posted March 4, 2016 Report Posted March 4, 2016 Temat nieaktywny. Zamykam i przenoszę do Archiwum.
Recommended Posts