Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , mam pewien dylemat w moim samochodzie pojawiły się luzy na kierownicy i przypuszczam że jest to maglownica,

Jak wiadomo nie jest to mało istota część a słyszałem opinie że regeneracja nic nie daje a kosztuje podobnie co wymiana. Co sądzicie lepiej kupić sprawną maglownice i przełożyć w warsztacie czy oddać do regeneracji ?

Posted

Bzdury Ci ktoś nagadał, że nic nie daje... Owszem nie jest to tania sprawa, ale dobry zakład zregeneruje maglownicę tak, że będzie działała niemal jak nowa, a kupując używkę nigdy nie wiesz czy będzie sprawna i ile wytrzyma. Czasami wystarczy dokręcenie śruby kasującej luz jeśli auto nie ma pół miliona najechane ;)

Posted

Auto jest z rocznika 99 i ma przejechane 97 tyś km ( nie kręcony  , Ojciec pierwszyn właścicielem ) i boje się fuszerki, albo że mnie po prostu oszukają jak sąsiada (dokręcili śrubki skasowali go 750 zł  i to w jednym z lepszych warsztatów w mieście )

Posted

Przy takim przebiegu raczej mało prawdopodobne żeby maglownica padła, raczej bym obstawiał wybite końcówki drążków, ale wiadomo na odległość to można sobie wróżyć z fusów. Skąd w ogóle pomysł, że maglownica ? Jak nie był nigdzie sprawdzany to polecam podjechać do stacji diagnostycznej i za pare zł diagnosta powinien stwierdzić dokładnie co to za luzy ;) albo po prostu popytać znajomych o sprawdzony warsztat, ewentualnie podpytać na forum fanów twojego samochodu - ja tak znalazłem dobry serwis.

Posted

Tak jak kolega wyżej napisał ,to na bank żadna maglownicą obstawiał bym na końcówki drążków kierowniczych jeśli jesteś troche kumaty w tych sprawach(ale chyba nie :) ) ,podnieś go na lewarku żeby koła były w górze i poruszaj kołem na boki ,jeśli czujesz luz to raczej na pewno końcówki.Wymiana banalnie prosta 

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.