Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam Pytanie (kolega zadał mi to pytanie i pomyślałem czemu nie zadam je tu na forum) czy z tzw. "konsoli DJ" Można zrobić kierownice do ets'a ? Chodzi dokładnie o użycie jednego z dwóch decków konsoli jako kierownicy. (Chodzi tylko o kierownice bez skrzyni biegów). 
Konsole podpina się wejściem USB. i za pierwszym razem oczywiście instalowało się sterowniki i program ale oczywiście do celów muzycznych.
Model owej konsoli nosi nazwę ION DISCOVER DJ.
jeżeli chodzi o laptop to lenovo g50 Windows 8.1
Intel® Core i5-5200 CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz
4 GB Ramu

Proszę powiedzieć czy jest chociaż tak opcja i czy ktoś próbował 

e7883d.png

Posted

Tak serio chyba można się spytać od tego co mi wiadomo jest forum ;)

Kierownica z konsoli do DJ? Nie wydaje Ci się to dziwne? To tak jakby, z dzojstika zrobić gitarę.

Posted

Teoretycznie nie jest możliwe przypisanie konsoli DJ do którejkolwiek osi w grze, gra może po prostu tej konsoli nie wykryć jako gamepada, joysticka lub kierownicy. Nawet jak jakimś cudem uda się wykryć konsolę w grze, to pozostaje druga sprawa: limit obrotu - kierownica zazwyczaj ma ograniczony kąt obrotu, który zależy od jej modelu. Konsola DJ nie posiada takiego ograniczenia obrotu więc nie będzie możliwe wygodne prowadzenie ciężarówki z jej pomocą.

If you want to ask anywhere on forums whenever 32-bit version of MP will be supported in future, try to start GTA V on your 32-bit machine before checking game's system requirements.

Instead of quoting the post above, use the ^ character. The character is actually pointing to the post above.

How to fix sudden steering issue on your USB steering wheel

Posted

No ale jako co jest wykrywana jest owa konsola ? Pomysł chyba spalony bo ktoś musiał by sterownik zrobić, np. deck a to gaz/hamulec a deck b to kiera i programowalne przyciski.. Nie wiem jak to wygląda teraz.

Posted

Teoretycznie deck możnaby zmapować pod myszke w grze, na ekranie wyswietla się ten pasek z kropką. Możesz spróbowac z PPjoy ja tak gralem w Rfactora jak nie mialem kiery, mapowalo sie mysze jako gamepada i wio w grze skręcałeś myszą. Ale tak jak koledzy piszą, konsola moze byc wykrawana jako tylko urzadzenie do np upgradu oprogramowania.

ht0c2Bx.jpg

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.