M@ster_PL Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Witam! Mam Pytanie (kolega zadał mi to pytanie i pomyślałem czemu nie zadam je tu na forum) czy z tzw. "konsoli DJ" Można zrobić kierownice do ets'a ? Chodzi dokładnie o użycie jednego z dwóch decków konsoli jako kierownicy. (Chodzi tylko o kierownice bez skrzyni biegów). Konsole podpina się wejściem USB. i za pierwszym razem oczywiście instalowało się sterowniki i program ale oczywiście do celów muzycznych. Model owej konsoli nosi nazwę ION DISCOVER DJ. jeżeli chodzi o laptop to lenovo g50 Windows 8.1 Intel® Core i5-5200 CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz 4 GB Ramu Proszę powiedzieć czy jest chociaż tak opcja i czy ktoś próbował
M@ster_PL Posted January 25, 2016 Author Posted January 25, 2016 Tak serio chyba można się spytać od tego co mi wiadomo jest forum
Notoryczny Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Tak serio chyba można się spytać od tego co mi wiadomo jest forum Kierownica z konsoli do DJ? Nie wydaje Ci się to dziwne? To tak jakby, z dzojstika zrobić gitarę.
Titanic4 Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Teoretycznie nie jest możliwe przypisanie konsoli DJ do którejkolwiek osi w grze, gra może po prostu tej konsoli nie wykryć jako gamepada, joysticka lub kierownicy. Nawet jak jakimś cudem uda się wykryć konsolę w grze, to pozostaje druga sprawa: limit obrotu - kierownica zazwyczaj ma ograniczony kąt obrotu, który zależy od jej modelu. Konsola DJ nie posiada takiego ograniczenia obrotu więc nie będzie możliwe wygodne prowadzenie ciężarówki z jej pomocą. If you want to ask anywhere on forums whenever 32-bit version of MP will be supported in future, try to start GTA V on your 32-bit machine before checking game's system requirements. Instead of quoting the post above, use the ^ character. The character is actually pointing to the post above. How to fix sudden steering issue on your USB steering wheel
SkyLine8211 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 No ale jako co jest wykrywana jest owa konsola ? Pomysł chyba spalony bo ktoś musiał by sterownik zrobić, np. deck a to gaz/hamulec a deck b to kiera i programowalne przyciski.. Nie wiem jak to wygląda teraz.
Johnny Cage[PL] Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Teoretycznie deck możnaby zmapować pod myszke w grze, na ekranie wyswietla się ten pasek z kropką. Możesz spróbowac z PPjoy ja tak gralem w Rfactora jak nie mialem kiery, mapowalo sie mysze jako gamepada i wio w grze skręcałeś myszą. Ale tak jak koledzy piszą, konsola moze byc wykrawana jako tylko urzadzenie do np upgradu oprogramowania.
BAKERPK [PL] [ENG] Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Temat nieaktywny, zamykam i przenoszę do Archiwum.
Recommended Posts