astro3000 Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Witam Serdecznie. Mam pomysl odnosnie CB Radia w naszym kochanym Multiplayerze... Wiekszosc z nas posiada telfon z Androidem a wiadomo TeamSpeak nie kazdemu przypadl do gustu. Stworzylem liste pokoi. Kazdy pokoj odpowiada krajowi, w jakim sie znajdujemy, przykladowo jadac po Polsce jestesmy na kanale 1, wjezdzamy do Czech przelaczamy sie na kanal 2 itd. Program nazywa sie Zello. Mozemy byc zalogowani na paru kanalach jednoczesnie wiec jest bardzo ciekawa alternatywa dla Programu TeamSpeak Lista pokoi: [PL] #00 Kanal Glowny [PL] #1 <<POLSKA>> [PL] #2 <<Czechy>> [PL] #3 <<Slowacja>> [PL] #4 <<Wegry>> [PL] #5 <<Austria>> [PL] #6 <<Niemcy>> [PL] #7 <<Holandia>> [PL] #8 <<Belgia>> [PL] #9 <<Luksemburg>> [PL] #10 <<Francja>> [PL] #11 <<Szwajcaria>> [PL] #12 <<Wlochy>> [PL] #13 <<Wielka Brytania>> [PL] #14 <<Dania>> [PL] #15 <<Szwecja>> [PL] #16 <<Norwegia>> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.loudtalks&hl=pl 1
WooQash Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Temat był już wałkowany... NIE. Po za tym to nie jest dział Sugestii...
Seba Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Zmartwię cię ale to się nie przyjmie. 1. Nie kazdy ma androida. 2. Dla mnie nie jest wygodne żeby grać i jednocześnie bawić się telefonem czy tabletem. Teamspeak wygodniejszy. 3. Musisz zmieniać kanały podczas jazdy. 4. Teamspeak też jest na mobile. Jedyne sensowne rozwiazanie to komunikacja głosowa zintegrowana z mp. Bez tego zostaje nam ts. 1 www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A
MajorKowallsky Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 WooQash, przecież to nie jest sugestia, tylko coś co kolega zrobił. By the way: Aplikacja działa na urządzeniach Android, iPhone, BlackBerry oraz komputerach Windows PC. 1 W internecie nie ma ludzi starszych i młodszych, W internecie są ludzie głupsi i mądrzejsi Retired Team Member since 01.02.2020 WarMaz
WooQash Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 WooQash, przecież to nie jest sugestia, tylko coś co kolega zrobił. Zrobić kanały na gotowej aplikacji to każdy potrafi. Więc "zrobił" to chyba trochę za duże słowo w tym przypadku.
Lucek. Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Jedyne sensowne rozwiazanie to komunikacja głosowa zintegrowana z mp. Bez tego zostaje nam ts. A coś takiego w ogóle będzie ? Jak mwl-owi się nawet daty z godz nie chce zrobić w tabie a co dopiero takie cos
bazyliszek [PL] Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Temat wiele razy wałkowany i nie przejdzie bo: Minusy 1. Nie każdy ma androida 2. Używanie telefonu podczas jazdy (nawet wirtualnej) jest niebezpieczne 3. Trzeba oderwać wzrok od monitora żeby przełączać kanały, czyli patrz pkt. 2 4. Nie wszyscy znają flagi państw i ich oznaczenia i mogą nie wiedzieć do jakiego dokładnie państwa wjechali. Plusy: 1. Zastępcza komunikacja głosowa 2. Można zmienić kanał bez wychodzenia do pulpitu (brakuje tego na ts3) 1
GeparD Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 2. Używanie telefonu podczas jazdy (nawet wirtualnej) jest niebezpieczne 3. Trzeba oderwać wzrok od monitora żeby przełączać kanały, czyli patrz pkt. 2 Ale uzywanie czatu podczas jazdy nie jest zabronione? IMHO to bardziej rozprasza nie uzywanie telefonu GeparD [PL]
EP07-1023 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Nikt nie napisał, że jest zabronione. Zwyczajnie używanie telefonu odwraca uwagę. I to bardzo skutecznie. 1
pszemaPL Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Plusy: 2. Można zmienić kanał bez wychodzenia do pulpitu (brakuje tego na ts3) Overwolf i po sprawie
[GTW] L3chu Posted January 22, 2016 Report Posted January 22, 2016 Problem z TS jest taki że przy ponad 100 osobach na kanale blokuje on na nim gadanie. Więc z Ts mógłby być problem Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-7600K CPU @ 3.80GHz Karta graficzna: GeForce GTX 1060 6GBPłyta główna: ASRock Gaming K4 Pamięć: 16 GB RAM (użyteczne 15.95 GB RAM)Bieżąca rozdzielczość: 1920 x 1080, 60HzSystem operacyjny: Microsoft Windows 10 Enterprise Monitor: 1) AOC G2260VWQ6 GAMING! 2) LG 40ub800v-za
M@ster_PL Posted January 22, 2016 Report Posted January 22, 2016 Rzeczywiście z Lechem się zgodzę z ts'em będzie ciężko były już dwie takie sytuację gdy zebrał się konwój na teamspeak gdzie było ponad 100 osób i automatycznie każdemu wyłączyło mikrofony. m.in. " Na spontanie Edycja III " ; " Jubileusz Blue-Trans Spedition "
apostou! Posted January 22, 2016 Report Posted January 22, 2016 (edited) A mnie się taki pomysł bardzo podoba i jestem skłonny korzystać z tego podczas gry. Dlaczego od razu tak kolegę negujecie. Owszem, są osoby które bardziej wolą TS od wszystkiego ale trzeba być otwartym. Kolega się postarał, stworzył pokoje, dał nam możliwości - dlaczego by nie skorzystać ? Spróbować.. Owszem, temat był wałkowany ale to nie jest sugestia tylko gotowa opcja. Uważam, że wystawianie ocen i plusów−ów bez obiektywnego podejścia do sprawy nie powinno mieć tutaj miejsca. Edit: nie mogłem się powstrzymać. Kolega napisał cyt."Większość z nas posiada telefon z androidem" dlatego podawanie jako minus argumentu "nie każdy ma telefon z androidem" jest komiczne. Skojarzyło mi się to z reakcją pewnej osoby na spadek cen paliw. "Większość z nas ma diesla, ale diesle są ujowe bo ja mam benzyniaka" Chociaż ten argument, że ktoś nie będzie wiedział do jakiego państwa wjechał też jest mocny :DD Edited January 22, 2016 by bakerpk Usunieto ten nie potrzebny obrazek :) Obrazek łamiący regulamin sygnatur. // Wexu Może i tak ale nie musiałeś mi go usuwać . // apostou! Wexu bardzo serdecznie przeprasza. // Bandero Pozdro dla Bandero !! // apostou! Również Bardzo serdecznie Pozdrawiam! ^.^ // Bandero
Seba Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 Ktoś już dawno wpadł na podobny pomysł i jak widać nie bardzo się przyjeło. https://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/20900-ets-2-mp-europe-1-server-zello-channel/ www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A
BAKERPK [PL] [ENG] Posted February 12, 2016 Report Posted February 12, 2016 Temat nieaktywny, zamykam i przenoszę do Archiwum.
Recommended Posts