xdk //E53 Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Witam. Miała dziś miejsce sytuacja, iż napotkałem w serwisie dziwną ciężarówkę, był to prawdopodobnie Renault Premium. A co w nim dziwnego? Otóż zaobserwowałem w nim takie elementy jak: zderzak od IVECO Hi-Way Podwójna oś z tyłu z dziwnym wydechem koła z tyłu od jakiejś naczepy dźwięk silnika i tym samym prawdopodobnie moc SCANII V8 ładunek tj. laweta samochodowa z drewnem Oto screeny: 2
RootKiller Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Takie modyfikacje są dowzwolne. Wystarczy że ręcznie złożysz sobie ciężarówkę z różnych akcesorii .Pozdrawiam. 1 ...
Heady1991 Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 tylko jak cos takiego zrobic... skoro bez modyfikacji sie nie da... a mody przeciez nie dzialaja na multi... Core i5 4690K @ 4.5 ghz | G.Skill 2x4gb 2400mhz ddr3 | ASUS GeForce GTX970 4096MB 256bit DirectCu II Strix OC | Samsung SpinPoint 500gb |Crucial MX100 256GB | Asus Z-97 Pro Gamer | Silverpower 650W SP-SS650 | Zalman Z3 Plus
RootKiller Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Słowo klucz: Edycja profilu Pozdrawiam 1 ...
Wexu Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 To teraz 'kluczami' dojdziemy do sedna sprawy ... I kto da rade to stawiam, że w firmach zaraz się to pojawi . if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
|SEMI| CukS Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Heh kiedyś coś takiego spotkałem:
erykmoz Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Rootkiller Można jaśniej? Generate your own dynamic signature at http://jmdev.ca/twitch/ Take a look at in-game-rules http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/15-in-game-rules/
Pytajnik [PL] Posted November 15, 2014 Report Posted November 15, 2014 Edycja profilu czy edycja save-a ?
WooQash Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Nie wiem czy CukS zauważyłeś, ale to jest ten sam koleś co na zdjęciach w poście Sound'sa. Wydaje się, że może to być jakaś modyfikacja pozwalająca na dopasowanie elementów z różnych ciężarówek. Ewentualnie edycja save'a, ale po prawdzie nie wiem co i jak trzeba by było edytować aby ją tak zmutować.
|SEMI| CukS Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 A ci powiem że nawet się nie przyglądałem, ale masz racje ;D
erykmoz Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 To będzie trzeba kombinować WooQash twoje narzędzie pewnie się przyda Generate your own dynamic signature at http://jmdev.ca/twitch/ Take a look at in-game-rules http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/15-in-game-rules/
Wexu Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 @RootKiller - czy kluczem jest tutaj język 'japoński' ? -.- Znalazłem już co-i-jak, ale niestety wszystko jest po japońsku, a google tłumacz nie jest zbyt zaradny, żeby mi to wytłumaczyć w jasny i klarowny sposób. A nie zamierzam specjalnie brać przyśpieszonego kursu japońskiego . Pozdro. if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
WooQash Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Wexu masz na myśli edycję plików zapisu?
Wexu Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Z tego co google.translate pomaga, to raczej działa na podobnej zasadzie co ten 'specjalny' tuning. Wykorzystywanie tego jako MOD, pod warunkiem, że jest to coś dostępne oryginalnie w grze. Bawienie sie na defach i tworzenie jednej nowej ciężarówki z kilku innych istniejących już w grze. if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
Pytajnik [PL] Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Jest program który dekoduje plik save-a, nie trzeba kodować, gra sama to sobie zrobi. Mnie udało się tylko numery rejestracyjne zmienić
WooQash Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Krzysiek od tablic to mam World of Trucks
Wexu Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Po co się męczyć z rozkodowaniem save i tworzeniem rejestracji skoro to daje WoT... Sprawdze rano jeszcze w jaki sposób rozkodowanie save miałoby mi pomóc... A jak nie to mam jeszcze jeden / dwa pomysły... Czekam na propozycje od innych =). if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
Pytajnik [PL] Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Zrobiłem sobie modyfikacje podwozia 6x4-4 dla Scanii, napęd na wszystkie koła, z myślą o multi (w multi mody są wyłączone, więc zwykłe umieszczenie w katalogu mod odpada, chyba że coś się zmieniło), testowałem na singlu, kombinowałem z umieszczaniem tego pliku w różnych miejscach, modyfikowałem ścieżki dostępu do tego podwozia w save-ie i lipa - gra sie krzaczyła
Wexu Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Mod jako tako w teoretyce nie zadziala w cale - niezaleznie od postaci - nie istnieje w grze - na multi nie zadziala. Tutaj sprawa ma sie inaczej bo jest to wykorzystywanie rzeczy dostepnych w grze - wykorzystuje sie pliki/rzeczy, ktore gra widzi nornalnie bez modowania. Problemem staje sie to, ze trzeba kazda polaczona ze soba rzecz rozlaczyc i zlaczy z inna ta ktora my chcemy zeby byla polaczona... a to jak widac wymaga chwile zabawy . if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
Pytajnik [PL] Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Mój tok rozumowania był taki, mam scanie, w save-ie są odnośniki do poszczególnych elementów pojazdu, między innymi do podwozia. Na podstawie pliku podwozia wyciągnietego z def-a zrobiłem napęd na wszystkie koła i próbowałem wskazać grze gdzie jest plik zawierajacy to podwozie, ale nic z tego, mnie się nie udało
WooQash Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Dosyć dziwnie to wyszło, ale to kwestia dostrojenia wszystkiego 1
RootKiller Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Gdybym mówił jaśniej każdy by wiedział jak to zrobić i nie było by to nic ciekawego .Pozdrawiam. ...
WooQash Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 Nie testowałem tego jeszcze na MP, ale rzeczywiście w edycji zapisu da się manipulować różnymi częściami ciężarówki podmieniając je z innych ciężarówek. Trzeba tylko wiedzieć co do czego i należy to robić dość rozważnie bo łatwo popełnić błąd i sprowokować grę do wyrzucenia crasha.
erykmoz Posted November 16, 2014 Report Posted November 16, 2014 WooQash może najpierw spróbuj zrobić taką konfigurację jak na zdjęciach? Generate your own dynamic signature at http://jmdev.ca/twitch/ Take a look at in-game-rules http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/15-in-game-rules/
Recommended Posts