Game Developer mwl4 Posted December 23, 2015 Game Developer Posted December 23, 2015 Cześć, W pierwszej kolejności, życzymy wam Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku! Po drugie, mamy przyjemność ogłosić, że oficjalnie planujemy integrację naszego multiplayera z American Truck Simulator! Niestety to nie będzie szybkie przedsięwzięcie. Będziemy musieli przygotować nasz kod aby zapewnić tryb wieloosobowy w American Truck Simulator. Pierwszym problemem jest to, że American Truck Simulator zostanie wydany tylko na platformę 64-bitową. W założeniach naszego kodu, było wsparcie jedynie dla 32-bitowej wersji Euro Truck Simulator 2. Dlatego, już niedługo zaczniemy przystosowywać kod do platformy 64-bitowej, i wersja 32-bitowa NIE będzie już dalej wspierana. Brak dalszego wsparcia platformy x86 jest spowodowany podwójną ilością kodu do przystosowywania do nowych wersji gier (ETS2 i niedługo ATS). W niedługim czasie (mamy nadzieję, że szybko) wsparcie dla 1.22s będzie gotowe, i zostanie wydana aktualizacja na platformę 32 bitową. W następnym czasie zaczniemy portować mod do platformy x64. Kiedy wsparcie dla nowej platformy będzie gotowe, zostanie to udostępnione. Wersja 64 bitowa może być niestabilna, jednak zachęcamy graczy do korzystania z tej wersji klienta, po to abyśmy mieli już pewną bazę do zapewnienia multiplayera w American Truck Simulator. Kiedy American Truck Simulator zostanie wydany, od razu zaczniemy pracę nad przystosowaniem klienta, a jeśli zostanie wydana aktualizacja dla ETS2, będziemy dostarczać aktualizacje jedynie dla platformy 64-bitowej. Całkowicie rozumiemy rozczarowanie graczy, którzy nie mają 64-bitowych systemów operacyjnych, jednak aby iść dalej musimy wybierać już teraz. Sprawdź ilu bitowy jest twój system operacyjny: https://esupport.trendmicro.com/en-us/home/pages/technical-support/1038680.aspx Źródło: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/24083-very-important-information-64bit/ 6
Grzesiek2402 Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Nic się nie poradzi, SCS wyznacza ścieżki
mati121277 Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 nic się nie stało ważne że będzie ATSMP od ciebie. Miłych i wesołych świąt
rafIK [PL] Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Tylko dodadzą mwl4 roboty. Ponieważ jak wszyscy (chyba) wiemy ze MP jest na 32 bit
Zdobywca Zdobyczy. Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 I bardzo ładnie ! ETS2, ATS, MUSIC RACER.
Grzesiek2402 Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Tylko dodadzą mwl4 roboty. Ponieważ jak wszyscy (chyba) wiemy ze MP jest na 32 bit Samo wsparcie pomiędzy -64bit a -32bit opiera się praktycznie na przepisaniu kodu, tak Michał gdzieś pisał 1
Zdobywca Zdobyczy. Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Nawet jeśli ukaże się ATS to nawet przy kupnie sądzę że zostanę przy ETS.W końcu Europa to jest Europa ,a nie "hamburgery" z dalekiego zachodu... 9 ETS2, ATS, MUSIC RACER.
bazyliszek [PL] Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Przynajmniej jest spory +. EU1 będzie wolne bo połowa pójdzie na ATSa:D 1
Grzesiek2402 Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Przynajmniej jest spory +. EU1 będzie wolne bo połowa pójdzie na ATSa:DI pewnie po jakimś czasie wróci, jeżeli faktycznie ATS w czasie premiery będzie miał to co jest nam udostępnione
WooQash Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Czy zmiana na architekturę 64-bitową będzie wiązała się z dodatkową pracą (jednorazowo na początku, czy każdoradowo) w porównaniu do tworzenia MP dla 32-bitowej wersji?
Game Developer mwl4 Posted December 24, 2015 Author Game Developer Posted December 24, 2015 Zmiana na 64 bit = przepisanie części kodu.
HanibaII243 Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Czy zmiana na architekturę 64-bitową będzie wiązała się z dodatkową pracą (jednorazowo na początku, czy każdoradowo) w porównaniu do tworzenia MP dla 32-bitowej wersji? Mi się wydaje że tylko początkowo ale mogę się mylić.
Dawidox[PL] Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Od początku powinniście robić tylko 64 bitową. Wiadome że czas leci do przodu i System XP przestaje być wspierany:) Życzę powodzenia w działaniu a tak że szybkiej realizacji kolejnych aktualizacji do ETS-a Życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt w gronie rodzinnym, bo to w dzisiejszym dniu jest najważniejsze:) Pozdrawiam 1
[GTW] kaelwu Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Super informacja! Oby więcej takich! 1
Game Developer mwl4 Posted December 25, 2015 Author Game Developer Posted December 25, 2015 Od początku powinniście robić tylko 64 bitową. Wiadome że czas leci do przodu i System XP przestaje być wspierany:) Życzę powodzenia w działaniu a tak że szybkiej realizacji kolejnych aktualizacji do ETS-a Życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt w gronie rodzinnym, bo to w dzisiejszym dniu jest najważniejsze:) Pozdrawiam Kiedy multiplayer został wydany nie było jeszcze wersji 64 bitowej ETSa. 2
rejm3n Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Czyli mam rozumieć że od teraz gra na 64 bitach będzie obsługiwać 4gb+ ram? Ponieważ 32bit system ma blokade na ilość ram ... zgadza się?
Grzesiek2402 Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Czyli mam rozumieć że od teraz gra na 64 bitach będzie obsługiwać 4gb+ ram? Ponieważ 32bit system ma blokade na ilość ram ... zgadza się? Na to wychodzi
rejm3n Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Czyli wkońcu będzie wieksza płynność wykorzystując dostępne miejsce w moim 8gb ramie ;d
arusf2011 [PL/EN] Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 A dla mnie to będzie na razie koniec jazdy. Nie mam w danej chwili funduszy na nowy komputer, który będzie miał 64bitowy system. Nie mam również funduszy na odświeżenie komputera i zainstalowania systemu 64bitowego. Praktycznie wraz z przejściem MP w 64bitową wersję pozostaje mi granie w inne gry np. FS2015 czy OMSI. Nie mam zamiaru tzw. "sprzedawać" gry dla Gabe'a, bo może kiedyś uda mi się wrócić. Po prostu szkoda - rok przegrałem na MP i na tym koniec. Życzę powodzenia i może kiedyś do zobaczenia... 1
WooQash Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 A dla mnie to będzie na razie koniec jazdy. Nie mam w danej chwili funduszy na nowy komputer, który będzie miał 64bitowy system. Nie mam również funduszy na odświeżenie komputera i zainstalowania systemu 64bitowego. Praktycznie wraz z przejściem MP w 64bitową wersję pozostaje mi granie w inne gry np. FS2015 czy OMSI. Nie mam zamiaru tzw. "sprzedawać" gry dla Gabe'a, bo może kiedyś uda mi się wrócić. Po prostu szkoda - rok przegrałem na MP i na tym koniec. Życzę powodzenia i może kiedyś do zobaczenia... Rozumiem, że jesteś tym nieszczęśliwym posiadaczem Windowsów XP? Gwoli informacji i uświadomienia wszystkich, osoby posiadające systemy: Windows Vista, 7, 8, 8.1 oraz 10 w wersji 32-bitowej mogą legalnie zainstalować 64-bitową wersję na tym samym kluczu produktu, kwestią pozostaje tylko pozyskanie odpowiedniej płyty lub jej obrazu, którą w przypadku starszych systemów Microsoft nie udostępnia, co innego w przypadku systemów 8 wzwyż. 1
Duczo Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 WooQash może być problem z strony technicznej , nie każdy procek (mowa o tych starszych) ma możliwość zainstalowania systemy 64 1 Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP
Dako Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Postęp technologiczny jest nieunikniony, o ile pamiętam to Windows XP wyszedł już w wersji 64 bit a było to w 2001 roku. Za chwile wskakujemy w 2016 więc nie widzę najmniejszego rozczulania się nad graczami, którzy posiadają taką a nie inną konfiguracje sprzętową.
Recommended Posts