Jump to content
Sign in to follow this  
Guest CazzaBrank

Help: Bug on ETS2MP causing my game to freeze every time a player enters my 500m zone.

Recommended Posts

Guest CazzaBrank

Topic Title:Help: Bug on ETS2MP causing my game to freeze every time a player enters my 500m zone.
ETS2MP ID:
URL: 
Server Time / Date: 9-10pm (UK) 3/12/15
How to reproduce: Unknown

Screenshots

/ Videos: https://youtu.be/bJV-xZAvNC8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

The cause of your freeze, is due for your Ram Memory or Graphic Memory, there are 2 ways to solve that.

 

1.- Put your graphics at Low, and turn down all shadows, lights, etc...

2.- When you have a Computer (no laptop) you always can buy another hardware to experiment and play with more Good graphics and no lag :)

3.- There are a lot of programs what can help you. That programs disable all your Software when you start a game (Boosters).

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest CazzaBrank

^^ The program thing sounds interesting, can you recommend any programs? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello people! I found the problem with the latest update. The reason you get the lag-spike when someone enters your 500meter zone,is because it has to load multiple new data across the whole game files. I asume you have the new Cabin Accessories DLC? So here is my tip that fixed the awfull freeze in the game.

Go to TAB menu
Right mouse click
Select Settings
Go to general
Make sure "Load cabin Accesories" is UNCHECKED.

What it is,that it won't load the cabbin accesories from other drivers,eg:You and your friend have the Cabin Accessories DLC. You both stop somewhere,and normaly you see your cabin accesories and his at the same time if you look at his cabin. If you disable this option,you won't see his,but you will see yours and it will work perfect!

Enjoy the game!

Oh and Cazza Bank,dont trust any "FPS Boosting" programs such as Razer Cortex. It may boost it but all it does is just shuts down your processes,eg Google Chrome,uTorrent,etc. Which you can do your self.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks to me, that it happens only when other players get in your range - its not unusual for that to happen when a lot of people get in your range at once (0:30)

 

(btw what are your graphic settings and the MP ones?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi There,

This bug report has expired and will now be closed.

If you still experience this issue, feel free to make a new bug report and we will see what we can do in regards to helping you fixing the issue

Thanks & Happy Trucking!

/Archived

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×