M0rg Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Kiedy uruchamiam ETS2 MP to w lewym górnym rogu widnieje napis 1.20.1s (32 bit). Czy da się uruchomić w wersji 64 bit, czy w tej aktualizacji się nie da?
apostou! Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Multiplayer jest wspierany tylko w wersji 32 bit. 1 Obrazek łamiący regulamin sygnatur. // Wexu Może i tak ale nie musiałeś mi go usuwać . // apostou! Wexu bardzo serdecznie przeprasza. // Bandero Pozdro dla Bandero !! // apostou! Również Bardzo serdecznie Pozdrawiam! ^.^ // Bandero
Guest Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Niestety tylko w 32 bit wolałbym 64 bity ale lepsze to niż nic
Lajtek Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Ponoć nie ma dużej różnicy pomiędzy 32 bit a 64 bit, i dlatego jest gra w 32 bitach.
Devox360 Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Ponoć nie ma dużej różnicy pomiędzy 32 bit a 64 bit, i dlatego jest gra w 32 bitach. Oj, uwierz mi ze jest !!! Dołącz do nas i czerp większą satysfakcje z jazdy ! Strona internetowa:http://vs-skyline.pl/
IMattZI Posted September 13, 2015 Report Posted September 13, 2015 Ponoć nie ma dużej różnicy pomiędzy 32 bit a 64 bit, i dlatego jest gra w 32 bitach. Oj, uwierz mi ze jest !!! Jest różnica, dla osób które posiadają więcej niż 4 gb ramu. Dla przykładu wersja x86 nie wykorzysta np. 8 gb ramu gdy wersja x64 będzie w stanie to zrobić Co skutkuje większą płynnością gry przy wczytywaniu prefabów itp.
WooQash Posted September 13, 2015 Report Posted September 13, 2015 Kwestia ETS2MP 64-bit była już kilkukrotnie poruszana. Tutaj masz wątek stworzony jeszcze przez RootKillera, ale jak najbardziej aktualny do dnia dzisiejszego. 1
CyrusThePro Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Jest różnica, dla osób które posiadają więcej niż 4 gb ramu. Dla przykładu wersja x86 nie wykorzysta np. 8 gb ramu gdy wersja x64 będzie w stanie to zrobić Co skutkuje większą płynnością gry przy wczytywaniu prefabów itp. Można pobrać tzw. tweak, który pozwala na zwiększenie ilości RAM-u przy architekturze systemu 32 bity. Jednak powinni zastanowić się nad zrobieniem też wsparcia dla 64 bitowych systemów. Zmniejszyło by to ilość crashów i błędów. 1
Grzesiek2402 Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Można pobrać tzw. tweak, który pozwala na zwiększenie ilości RAM-u przy architekturze systemu 32 bity. Jednak powinni zastanowić się nad zrobieniem też wsparcia dla 64 bitowych systemów. Zmniejszyło by to ilość crashów i błędów. Pewnie Michał zgodził by się gdyby nie: 1. Brak zakupionego programu, w którym mógłby kompilować do 64 bit, (możliwe, że takową już posiada, ale z tego co mnie pamięć sięga to nie posiadał) 2. 2x więcej roboty z czym wiąże się 2x więcej czekania na wsparcie nowych wersji ETS2 1
CyrusThePro Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Pewnie Michał zgodził by się gdyby nie: 1. Brak zakupionego programu, w którym mógłby kompilować do 64 bit, (możliwe, że takową już posiada, ale z tego co mnie pamięć sięga to nie posiadał) 2. 2x więcej roboty z czym wiąże się 2x więcej czekania na wsparcie nowych wersji ETS2 Hmmm, może czas aby zrekrutowali lub zatrudnili więcej programistów 1
WooQash Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Hmmm, może czas aby z ekrutowali lub zatrudnili więcej programistów Programiści to pikuś, tylko skąd wytrzaśniesz hajsy na program który by dał możliwość stworzenia takiego MP. Nie oszukujmy się, ale wersja 64-bitowa przy braku modów nie robi właściwie żadnej różnicy, zauważalne mogą być dopiero przy modach czy mapach rzędu ProMods, Poland Rebuliding, czy HungaryMap gdzie trochę tych prefabów jest i zajmują miejsca. Po za tym 64-bitowa wersja w moim mniemaniu jest niepełnosprawna chociażby z powodu problemów z FreeTrackiem/TrackIR. Również nie wszystkie modyfikacje chcą działać na wersjach 64-bitowych, ale to są wszystko modyfikacje, których nie ujrzymy na Multiplayerze aktualnie. 1
Grzesiek2402 Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Programiści to pikuś, tylko skąd wytrzaśniesz hajsy na program który by dał możliwość stworzenia takiego MP. Nie oszukujmy się, ale wersja 64-bitowa przy braku modów nie robi właściwie żadnej różnicy, zauważalne mogą być dopiero przy modach czy mapach rzędu ProMods, Poland Rebuliding, czy HungaryMap gdzie trochę tych prefabów jest i zajmują miejsca. Po za tym 64-bitowa wersja w moim mniemaniu jest niepełnosprawna chociażby z powodu problemów z FreeTrackiem/TrackIR. Również nie wszystkie modyfikacje chcą działać na wersjach 64-bitowych, ale to są wszystko modyfikacje, których nie ujrzymy na Multiplayerze aktualnie. Dokładnie tak jak WooQash Program do tanich nie należy, a kolejne dotacje zapewne nie wchodzą w grę, gdyż Michał nie chce naciągać nas (graczy) na koszta. 2
Seba Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Po za tym 64-bitowa wersja w moim mniemaniu jest niepełnosprawna chociażby z powodu problemów z FreeTrackiem/TrackIR. Również nie wszystkie modyfikacje chcą działać na wersjach 64-bitowych, ale to są wszystko modyfikacje, których nie ujrzymy na Multiplayerze aktualnie. Z trackir działa bez zarzutów. 1 www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A
WooQash Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Z trackir działa bez zarzutów. Wydawało mi się, że Wujek Bohun co rusz powtarza, że jemu TrackIR nie działa / są problemy na 64-bitowej wersji. 1
RootKiller Posted September 15, 2015 Report Posted September 15, 2015 IDA dla 64bitowych binarek z tego co wiem jest dostępna do pobrania - problemem jest brak wsparcia "inline asm" w kompilatorze który zawarty jest w VS [uwżywanym przez team MP] - bodajże kompilator Intel'a zawiera taką funkcjonalność aczkolwiek to właśnie on jest problemem (jego cena). TrackIR na 64bitowej działa bez zarzutów - sprawdzaliśmy to i nie ma żadnego problemu. Pozdrawiam P.S. Oczywiście można rozwiązać ten problem w zdeczka inny sposób ale pytanie czy aktualny team będzie chętny stracić swój cenny czas na wspieranie kolejnej architektury ). 7 ...
Johnny Cage[PL] Posted September 15, 2015 Report Posted September 15, 2015 Jak dla mnie to nie ma sensu wspierania 64-bit bo nie widać żadnej róznicy w płynności gry, To chyba bardziej dla tych co używają kilkaset różnych modów. 1
M0rg Posted September 15, 2015 Author Report Posted September 15, 2015 Okaj. Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Seba Posted September 16, 2015 Report Posted September 16, 2015 Wydawało mi się, że Wujek Bohun co rusz powtarza, że jemu TrackIR nie działa / są problemy na 64-bitowej wersji. Jemu może nie działa, ale u mnie śmiga bez zarzutu. www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A
WooQash Posted September 16, 2015 Report Posted September 16, 2015 Jemu może nie działa, ale u mnie śmiga bez zarzutu. Nie mam TrackIR'a, ani FreeTracka, więc opieram się tylko na wiadomościach, które usłyszę. Skoro jest inaczej to ok
H&V I Patrycja. Posted October 7, 2015 Report Posted October 7, 2015 Temat nieaktywny. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts