Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, nie wiem czy przed rozpoczęciem gry na serwerze powinny być jakieś testy na prawo jazdy? Bo od dwóch dni każde moje zlecenie kończy się karambolem. Wczoraj dwa razy. I dzisiaj na dzień dobry leżę moim pięknym nowym DAF-em na boku i kwiczę...

Jeszcze gdyby to była moja wina, bo za szybko jadę czy nie po swoim pasie czy cokolwiek innego z mojej winy... Spoko. Poprawię się... Ale nie! Do jasnej anielki! Czy lwia część graczy nie potrafi poprawnie wykonać manewru wyprzedzania?! Ja wiem, to jeden z najtrudniejszych manewrów samochodem/ truckiem... 

Apel do wszystkich nowych graczy w ETS-a! Nie na serwerze, bo sam mam nie za duży staż. W samą grę. Jeżeli nie potrafisz dobrze jeździć truckiem nie bierz się za wyprzedzanie. A tym bardziej w miejscach nie przeznaczonych do tego! Na jezdni macie pasy. Tak to te białe linie na skrajach jezdni i na środku! Ciągła oznacza że nie można jej przekraczać! Czyli nie wyprzedzaj na miłość boską bo dla któregoś z Was może się to skończyć fatalnie!

Dziękuję za uwagę. :D

76561198023172389.png

Posted

Zamiast narzekać zgłaszaj wariatów drogowych przez komendę /report. Co do wyprzedzania to istnieje błąd spowodowany synchronizacją przez który kierowca wyprzedzający ma wrażenie, że już wyprzedził innego gracza, gdy u tego drugiego wyprzedzający dopiero się z nim zrównał. Stąd te częste wypadki przy wyprzedzaniu. Jeśli już decydujecie się na manewr wyprzedzania to nie zjeżdżajcie od razu przed wyprzedzanego tylko zwiększcie jeszcze trochę dystans.

Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl
Posted

Po nowej aktualizacji grałem dobre 5 godz i cały czas jeździć do serwisu i naprawiać pojazd. Ludzie naprawdę nie potrafią jeździć, a są takie przypadki, że wjeżdżają w Ciebie specjalnie. Przez 2 godz miałem saldo na minusie ale wyszedłem z tego.  :)

76561198036611996.png

Posted

Prawda, najgorsze jest to że zawsze musisz bulić za naprawę ze swojego portfela. Osobiście posiadam aktualnie drugi profil na którym jest 13lev i uwieżcie mi że wozić ładunki po 50/70tys jest niczym w porównianiu że za 20% uszkodzonej ciężarówki płacę ok. 150tys poprzez to że jakiś "*****" sobie wyprzedza w zakrecie i zjeżdża na mój pas.

Posted

Hmm, standard. Mi wczoraj koleś przeszarżował na ciasnych zakrętach i wyjechał na czołówkę, ot co jechał za szybko. A przy wyprzedzaniu chyba nikt nie patrzy na pasy, sam czasami się łapie na tym że wyprzedzam przed zakrętem lub jadąc pod górkę...

09f6a008f5b6e894gen.png

I5 4440 3.30Ghz ○ MSI GTX 760 2GB ○ Kingstone 4GB 1600mhz ○ HDD 1TB

Posted

Jest rozwiązanie jedno, po prostu jak ktoś cię wyprzedza to zwolnij tak żeby on był z przodu i po problemie. Troche czasu ( kilka sek) dłużej będziesz jechać ale nie będzie kolizji. Ja tak robie jak ktoś mnie wyprzedza i dzięki temu w serwisie byłem ostatnio tylko żeby się pobawić w lakiernika :D

I<3VODKA 

bardzo chętnie bym nagrywał, tylko że np mi lapek nie pozwala na to. O ile nagrywać się da to przy mijaniu konwoju lapek by mi chyba wyskoczył przez okno i się zjarał :D

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.