Dr_AFUFD Posted September 4 Share Posted September 4 bugün ekran kartımın nvdianın 2016 yılından beri ürettiği en kötü 8. ekran kartı olduğunu öğrendim (MX130). puanı 100 üzerinden 4.76. oyunda 20 fpsnin üzerine neredeyse hiç çıkamıyor. sizce sorunsuz 60 fps alabilmem için minimum hangi ekran kartına sahip olmalıyım? ( i5 işlemci ve 8 gb ramim var) baktığım sitenin linki: https://technical.city/en/video/nvidia-rating Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greybeard Posted September 4 Share Posted September 4 Selam hocam, ETS2 için minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimlerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsin. 60 fps ve üstü oynamak istiyorsan senin ilgilenmen gereken kısım sağ taraf yani tavsiye edilen kısmı olacak. Bunun yanı sıra TruckersMP sunucularında oynadığında bulunduğun ortamdaki oyuncu sayısının artmasına paralel olarak fps düşüşü alacaksın, bu neredeyse herkes için geçerli bir durum. Bu yüzden tavsiye edilen ekran kartından biraz daha yüksek serilere yönelmen şahsi fikrimdir. Naçizane tavsiyem minimum RTX 3060ti serisinin 3 fanlı olanları seni bir süre daha ayakta tutacaktır. Tabii anakart, ram, işlemci gibi donanımlarını da ekran kartınla birlikte yükseltmen kendi yararına olacaktır. Mesela i5 işlemcin hangi model, kaçıncı nesil? Bunları daha detaylı paylaşman bilgi sahibi diğer arkadaşlarımızın daha nokta atışı fikirler vermesine olanak sağlayabilir. Ram miktarın kendi görüşüm biraz yetersiz, oyunlarda yeterli önbellek sağlayamayacağından anlık takılmalar yaşama ihtimalin yüksek. Bu nedenle ram miktarını anakartının desteklediği Mhz aralığını da göz önüne alarak 16 GB seviyelerine yükseltmeni tavsiye ederim. Ben de senin gibi, hatta eskilerden bir çok arkadaşımın da olduğu gibi düşük fps değerleriyle oynadım ve en dengeli sistem ile çok güzel fps değerleriyle oynamanı tüm kalbimle umuyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfredsaveron Posted September 4 Share Posted September 4 Selam! Açıkçası i5 olarak belirtmiş olduğun işlemcinin de üretim tarihi, geçmişi, daha önce ne gibi işlemlerde yer aldığı, serisi de çok önemlidir. 60 FPS almayı hedefliyorsan, sistemine uygun olarak en az NVIDIA GTX 1050 -ki sıfırını bulmak oldukça zor- kartını ya da AMD RX 560 ekran kartını önerebilirim. Bu belirttiğim kartlar, 1080p çözünürlükte olacak şekilde orta (?) grafik ayarlarında 60 FPS verebilecektir ancak şunu unutma TMP'de oynamak istiyorsan bu belirttiğim 60 FPS durumunu pek de stabil tutamayabilirsin, son seri ve en popüler bazı ekran kartlarında bile TMP oynanırken sorunlar, takılmalar olabiliyor. Bununla ilgili basit bir internet araması yaparak örneklere kolayca ulaşabilirsin. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var TMP'nin kendi grafik ayarlarını ve oyun-içi kullanıcı tag'ları gibi ayarları kurcalayarak kendi sistemin için en uygun ve en stabil deneyimi alabilirsin. Umuyorum fikirlerim biraz olsun sana yardımcı olacaktır. Sevgiler 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Riva] Sancho Posted September 4 Share Posted September 4 Merhaba @Dr_AFUFD Ayrıca sistem gereksinimlerini karşılamanız gerekir Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator Social Contact Riva™ Transport @ Founder TruckersMP | Steam | My VTC Discord: İlhansnc Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoruqTV Posted September 5 Share Posted September 5 Merhaba @Dr_AFUFD! Öncelikle, TruckersMP Forum’una hoş geldiniz! Görünüşe göre ekran kartınız, ETS2’nin günümüz grafiklerine karşı yetersiz kalmış. Ekran kartı konusu hakkında görüşler kişiden kişiye değişebiliyor, kimi Nvidia derken kimi AMD’nin daha iyi olduğunu savunuyor. Benim size tavsiyem RTX 40 serisi, en az i7 işlemci ve minimum 16 GB RAM’li bir sistem bulmanız. Eğer başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin! 1 Best Regards, DoruqTV | YouTube | Veteran Driver III Prime Logistics | Experienced Driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arf. Posted September 6 Share Posted September 6 Merhabalar, İstediğiniz FPS değerlerini tahmini olarak almanızı düşündüğüm 3 ekran kartı önereceğim. Eğer alma imkanınız varsa işinizi görecektir: Nvidia GTX 1660 Super Nvidia RTX 2060 AMD RX 5600 XT Bu kartlar, 1080p çözünürlükte, ETS2 dahil modern oyunların çoğunda 60 FPS'yi rahatlıkla sağlayacaktır. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poyraz Posted Sunday at 07:24 PM Share Posted Sunday at 07:24 PM Merhaba @Dr_AFUFD, Verilen cevap doğrultusunda sormuş olduğunuz sorunun cevabını aldınız mı? Lütfen forum düzenimiz için bunu bize bildiriniz. Saygılarımla, Poyraz TruckersMP Trial Support Languages: I TR I EN | Discord: poyraz_81 TR | Kurallar | Ban İtirazı | Destek Sistemi | Raporlama Sistemi | Geri Bildirim | EN | Rules | Ban Appeal | Support System | Report System | Feedback | Link to comment Share on other sites More sharing options...
'Leo. Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Merhaba! Bu konu son yanıttan bu yana 3 günden fazla bir süredir aktif olmadığından. Konuyu Aktif Olmayan Konular'a taşımam gerekiyor. Başka sorularınız varsa bana veya başka bir Destek Ekibi üyesine DM göndermekten çekinmeyin; isteğiniz doğrultusunda bu konuyu açacağız. Hepinize katılımınız için teşekkür ederim! Saygılarımla, 'Leo. TruckersMP Trial Support //Kilitlendi ve Aktif olmayan konular'a taşındı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts