Jump to content

Frissítés a moderálás stratégiánkon


Ivonole

Recommended Posts

Üdv játékosok,

 

Az elmúlt évek során a játék moderálás stratégiánk nagyban ugyanolyan maradt. Jelentéseket játékban és a dedikált jelentési rendszerben is fogadtunk. Ezzel azt ígértük, hogy minden weboldali jelentéssel foglalkozni fogunk, ami rengeteg erőforrást igényel.

 

Ez nagyon sok weboldali jelentést generált, 53 934-et 2023. 2. negyedévében és az idő nagy része ezek feldolgozásával ment el a játékbeli jelentések és valós idejű szabályszegések nézése helyett. Továbbá ezek a weboldali jelentések sokszor bonyolultabbak, mert a bizonyíték nem mindig a legjobb minőségi vagy felel meg jelentési szabályzatunknak, ami az §1.4-es szekcióban van itt.

 

Továbbá azzal, hogy minden weboldali jelentést idővel átnézünk, káros "rec-ban-kultúrává" alakult, amivel a játékosok azt a célt tették ki maguk elég, hogy minden egyes szabálysértést jelentsenek, akármilyen kicsi vagy nagy hiba volt, még akkor is, ha nem érinti játékélményüket. Az idő nagyrésze ezen jelentések kezelésével megy el, és sokuk olyan eseményeket is tartalmaznak, amik hetekkel ezelőtt történtek. Ez nyomást gyakorol rendszerünkre és a jelentések lassabb kezeléséhez vezet, ami miatt az elkövetők továbbra is játszhatnak. Lehet látni ahogy a ciklus felépül, a komoly esetek felhalmozódnak, mert foglalkozni kell az ilyen jelentéktelen jelentésekkel és elvonja az időt a játéktól.

 

A TruckersMP arra törekszik, hogy igazak maradjunk játékosainkhoz, olyan változtatásokat hozunk, amik a játékosok élményét fokozzák. Végül is ez egy játék, és meg kell érteni, hogy vannak esetek mikor csak egyszerűen hibáztak és nem szükséges további teendő. Úgy hisszük azzal, hogy moderátorainkat engedjük, hogy idejüket és erőforrásaikat a jobban játékra fordítsák több előnnyel is jár, mint például nő a közösséggel való interakció, látható jelenlét és a lehetőség, hogy helyben használható eszközöket is használjanak, mint a teleportálás vagy játékos kirúgása, ami megakadályozhat baleseteket kitiltás nélkül. Jelenleg inkább válaszolunk az esetekre és nem vagyunk proaktívak moderálásunkkal.

 

Ahhoz, hogy megtegyük ezt a váltást, megváltoztatjuk a weboldali jelentések kezelésének módját. Ezt úgy kezdjük, hogy a weboldali jelentések maximális száma 10 lesz minden felhasználónál. Ezt azért tesszük, mert azt vettük észre, hogy ez a megfelelő egyensúly a valós, szükséges és a tényleges nem megfelelő viselkedéssel kapcsolatos jelentések és a rendszer nem megfelelő használata a jelentéktelen jelentésekkel között. A jelentéseket továbbra is értékeljük és azokat, akik folyamatosan olyan jelentéseket küldenek, amik nem felelnek meg a jelentési rendszer feltételeinek, azok abban a szituációban találhatják magukat, hogy csak egyetlen egy jelentést tudnak készíteni. Továbbá csökkentettük az eset beküldés idejét és mostantól az eset 14 nap helyett 7 napnál nem lehet régebbi. Mint írtuk, ahhoz, hogy a jelentések relevánsak maradjanak és a komoly eseteket kapjuk meg csak a rendszeren keresztül.

 

Azon vagyunk, hogy megállítsuk néhány játékos hozzáállását, azt, hogy egymás ellen vannak és hogy apróságokat jelentenek. Ugyanakkor továbbra is foglalkozni fogunk azokkal, akik komoly problémákat okoznak a játékban, ami a játékosokat nagyban befolyásolja, mégpedig szigorúbban fogunk eljárni velük. Reméljük, hogy sokkal proaktívabbak lehetünk és jobban tudunk a játékra figyelni ezáltal.

Kiegészítésként új rendszer mutattunk be, hogy moderálásunkat névtelenné tesszük. Ez azt jelenti, hogyha kitiltanak vagy egy jelentésedet kezelik, a kezelő moderátor nevét nem fogod látni. Erre azért volt szükség, hogy csökkentsük a visszaéléseket és zaklatásokat, amit sajnálatos módon csapatunknak el kell viselniük mikor büntetéseket osztanak ki játékon belül. Fellebbezésedben továbbra is megtudod vitatni a moderátorral, viszont névtelenek maradnak.

 

Reméljük, hogy ti is látjátok elképzelésünket és megosztjátok gondolataitokat azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehetne javítani a jelentések kezelésén. Ha bármilyen visszajelzésed van, lépj kapcsolatba a Game Moderation Managementtel egy visszajelzési jegyet létrehozva itt.

 

Legyetek óvatosak és találkozunk az utakon!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ivonole changed the title to Frissítés a moderálás stratégiánkon

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.