Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak už jsme slibovali v jednom z našich předchozích příspěvků na našem blogu, rádi bychom vám představili koncepty několika různých průmyslových značek, které pro tuto mapu vytvořili dva z našich profesionálních grafiků. 

25_2.jpg

Abychom byli konkrétnější, sešli jsme se společně s Karinou a Adel a zeptali jsme se jich na to, jakou mají motivaci k vytvoření těchto značek. Doufáme, že si rádi přečtete veškerá jejich vyjádření na daný způsob, jakým budou jednotlivé společnosti vytvořeny.

KARINA%20GILMUTDINOVA-33-Edit.jpg

DSC_2885-Edit.jpg

Továrna na nábytek – JASTUK (Karina)

JASTUK - > neboli v překladu „Jastuk“ znamená polštář, proto jsem se tedy zaměřila při návrhu loga na začlenění jednotlivých tvarů polštářů. Továrna Jastuk tak rozšíří své působení v balkánských zemí.

Nejdříve jsem si tuto značku JASTUK představovala jako hravou, kamarádskou, takovou značku, která dokáže vybudovat přátelské asociace a vybudovat tak důvěru mezi jednotlivými zákazníky, kteří si právě zařizují nové vybavení svého domova. Například u písmenka U byly přidány tečky, tak aby vytvářely dojem usmívajícího se obličeje. Tato úplně první verze loga měla žluto-fialový návrh.

Postupem času jsem se ale rozhodla se na to podívat z jiného úhlu pohledu, který dodal společnosti JASTUK zcela luxusní nádech. Změnila jsem totiž barevné schéma a zvolila o dost lepší písmo. V tu chvíli jsme si uvědomila, že JASTUK by měl spíše poukazovat a vyzařovat spokojenost a uklidňující atmosféru než je hravost a živost.

blkw_blog_jastuk_2.png    01.jpg

02.jpg

03.jpg

Říční přístav – Luka DunaVia (Karina)

Tento říční přístav Luka DunaVia byl vytvořen speciálně pro toto nadcházející DLC – Západního Balkánu. Během zahájení jeho procesu a navrhování jsem se zaměřila převážně na, aby daná společnost působila jednoduše a hlavně moderně a profesionálně. Pro tento název společnosti jsem zvolila geometrické bezpatkové písmo a poté jsem si pohrála s úpravou polohy lodi a vln, tak aby vyzařovali spojitost s říčními přístavy.

Minimalistický přístup se stal nejlepší volbou, a proto jsem zůstala u jedné barvy, abych zachovala jednoduchost loga. Minimalistický přístup se řídí takzvaným „méně je více“, a proto jsou loď a vlny znázorněny jako abstraktní formy tvořené čarami.

Verze, která zahrnuje bílý prostor pro vlny, se ze začátku jevila jako nejjasnější a nejpřitažlivější, nicméně jsem nemohla odolat tomu, abych tento prvek vln nezačlenila také do hlavního bodu říčního přístavu.  Doufám, že se vám luxusní a jedinečná atmosféra říčního přístavu Luka DunaVia bude líbit!

blkw_blog_luka_2.png  04.jpg  05.jpg 

06.jpg   07.jpg 

Zpracování potravin – Vesna (Karina)

Vesna, potravinářská společnost na Balkáně vznikla jako značka s dlouholetou historii v oboru. Pro design této společnosti jsem se snažila vytvořit vyvolávající pocity šťastné nostalgie, připomínající dětství, sladkosti a rodinné zážitky.

Toto logo bylo ztvárněno záměrně, jelikož obsahuje gradienty, tahy a různé další tvary, které mohou na první pohled ve světě moderní grafiky působit zastarale. Přesně tohoto efektu jsme ale chtěli dosáhnout, nýbrž společnost Vesna je spojena s jídlem, bylo třeba, aby logo působilo přátelským a ekologickým dojmem, který je hlavním bodem mnoha společností pracujících v potravinářském řetězci. Abychom tohoto dosáhli, museli jsme použít zaoblené a čisté písmo společně se zakomponováním prvků listů, které hrají přirozenost a ekologičnost dané značky.

blkw_blog_vesna_2.png  08.jpg  image.png.b224b9c3f747c94cbe28b67d4bdc0864.png 

Sklad pro stavební materiál – BETUNIJA (Karina)

Název skladu BETUNIJA vznikl spojením dvou slov a to betonu a květu petúnie. Spojit tyto dva prvky do jednoho loga nebyl snadný úkol, proto jsem zvědavá na vaše názory na jeho finální verzi.

Ze všeho nejdříve jsem se zaměřila na sdružení související se stavebnictvím, jelikož je to oblast, ve které se tato společnost specializuje. Pro navození pocitu brutality a maskulinity jsem zvolila hranaté geometrické bezpatkové písmo, které vyvolává pocity stability, vytrvalosti a síly. Navržení barev byla určena na základě barvy petúnie, která je fialová. Právě samotný tvar petúnie slouží v daném logu jako hlavní symbol, aby zabránila jakýmkoli konotacím ženského pohlaví. Okvětní lístky v logu fungují jako symboly znázorňující barevné mapy, které se běžné vyskytují v obchodech se stavebními materiály.

blkw_blog_betun.png

10.jpg

Pila – CRNO DRVO (Karina)

Pila značky CRNO RDVO, která v překladu znamená „černé dřevo“ se nachází v Černé hoře. Při hledání inspirací pro logo na internetu jsem si povšimla, že nejčastějším z užívaných log, jsou symboly pily, jedle nebo sekery. I tak jsem ale chtěla být originálnější, a proto jsem se zaměřila na tvar kmene. Mým cílem bylo vytvořit cool značku, která se chce ukázat světu a zároveň je hrdá na svoje logo.

Abych tohoto dosáhla, musela jsem nejdříve pečlivě vybrat kombinaci černožluté barvy. Černá barva je tzv. nadčasovou, vyjadřující sílu, formálnost a prestiž. Naopak žlutá barva vyvolává pocity radosti a štěstí a slouží tak jako výrazná barva, která působí na upoutání pozornosti. Rozhodla jsem se proto u loga využít jednoduchosti s liniemi písma, které často zůstává nespojité a odráží tak  přírodní vzory, které se nacházejí uvnitř v dřevěné kulatině.  

blkw_blog_crnodrvo.png   11.jpg 12.jpg 

Výroba automobilů – Larus (Adel)

Proces samotného vytvoření loga se ukázal jako poměrné náročný a poutavý. Strávila jsem nad jeho návrhu spoustu času a to právě s experimentováním s různými nápady a variantami. Každý koncept loga byl pečlivě vytvořen, tak aby vystihoval podstatu dané společnosti. Larus v překladu znamená „racek“. Proto tuto společnost symbolizuje spojení s přírodou a dodává tak vozidlům společnosti ladnost a lehkost.

Během procesu při vývoji loga jsem vedla nespočet diskusí s vedoucím týmu, za účelem vytvořit návrh, který v našich hráčích zanechá dojem. Na obrázku můžete vidět varianty daného loga a konečný výsledek, který byl nakonec schválen.

larus.png 13.jpg 14.jpg 

Těžký průmysl – Syllurgy (Adel)

Při vytváření tohoto loga, který působí v oblasti těžkého průmyslu bylo mým cílem vyjádřit futuristický vzhled a vizuálně znázornit koncept energie. Má původní myšlenka se točila kolem pojmu pohybu a dynamiky, kde jsem uvažovala o rotujícím kruhu jako hlavním ilustračním prvku.

V průběhu vývoje loga jsem se však rozhodla koncept změnit a vizualizovat myšlenku pomocí dvou kusů kovů, které se navzájem spojují. Tento přístup tak vytváří dojem pevnosti a stability a zároveň ztělesňuje důležitost interakce a propojení v oblasti těžkého průmyslu.

Logo „Syllurgy“ jako celek se dvěma vzájemně doplňujícími kusy kovu představuje silný a dynamický symbol představující energii a interakci charakteristickou pro společnost působící v odvětví těžkého průmyslu.

syllurgy.png  18.jpg   17.jpg 

16.jpg  15.jpg 

Obchodní řetezec – Villco (Adel)

Při navrhování loga společnosti Villco (řetězce supermarketů) bylo mým cílem vytvořit přátelský design, který by odrážel příjemný zážitek z rodinné cesty za potravinami. Chtěla jsem, aby dané logo vyvolávalo pocity vřelosti a pohodlí a aby zákazníky vybízelo k pozitivním nákupním zážitkům.

Jedním z klíčových prvků loga je žlutý kruh, umístěný v pravém rohu. Tento kruh symbolizuje vycházející slunce a zve tak zákazníky, aby ihned ráno navštívili hypermarkety a začali svůj den s jasným a pozitivním nákupem. Tento prvek také představuje myšlenku nového začátku a energický přístup společnosti „Villco“ při poskytování kvalitních výrobků a služeb.

Společnost se tedy snaží zvát své zákazníky na cestu plnou slunečných emocí  a radosti. Z této práce jsem měla velkou radost. Tento konkrétní návrh byl pro mě obzvlášť příjemný a inspirativní, a proto jsem si vychutnávala tuto příležitost podílet se na tak přívětivém a přátelském logu.

Villco.png 19.jpg  20.jpg 

21.jpg22.jpg 

Železniční společnost - Balkan Loco (Adel)
Tento návrh je redesignem starého loga "Balkan Loco". Při tvorbě jsem se inspirovala existujícími železničními společnostmi v Evropě. Mým cílem bylo navrhnout logo, které by bylo minimalistické. elegantní a vhodné pro tisk na vlaky a uniformy zaměstnanců.
Proces tvorby loga byl poměrně rychlý. Provedla jsem průzkum a analýzu trhu, abych pochopila, která designová řešení by byla pro železniční průmysl nejefektivnější a nejvhodnější. Poté jsem začala vytvářet různé varianty loga, experimentovat s tvary, barvami a kompozicí.Vybrané logo nakonec kombinuje minimalismus a strohost.

balcan%20loco.png 23_2.jpg 24.jpg 

Dopravní společnost – Shuttle Cola (Adel)

Myšlenka prostoru mi přišla jako skvělý koncept, který by produkt zatraktivnil pro americký trh. Napadlo mě tedy, že by bylo super natočit reklamu s astronautem, který pije colu na oběžné dráze a touží tak po domově. Mojí tvorbou se stalo vesmírné téma.

Hlavním prvkem loga je ilustrovaný raketoplán, který symbolizuje nadpozemskou bohatost chuti a lákavost výrobku. Tento prvek následně doplňuje celkový koncept vesmírného tématu a dodává tomu tak vizuální zajímavost.

Pro vytvoření nádechu retro stylu jsem použila písmo s nostalgickým nádechem, který zdůrazňuje autenticitu a kulturní význam značky.

Jelikož je „Shuttle Cola“ mojí oblíbenou značku, opravdu mě pak baví jí využívat i ve svých pracích.  

shuttle%20cola.png  27.jpg  29.jpg

31.jpg  28.jpg  30.jpg

Lehký průmysl – Eumefa (Adel)

Při vytváření loga pro společnost Eumefa, která působí v oblasti lehkého průmyslu, jsem kladla důraz na průmyslovou sféru a začlenit tak do návrhu nějaké vědecké motivy. Přišla jsem proto s nápadem vizualizovat atom nebo krystalickou mřížku, abych vyjádřila pocit vědeckého bádání a technologického pokroku.

Eumefa.png  26.jpg 

Pokud byste se rádi dozvěděli o Karině a Adel nebo o celkovém koncepčním umění ve společnosti SCS obecně, určitě navštivte náš příspěvek na blogu Under The Hood, věnovaný právě tomuto tématu.  Jak už již bylo řečeno, nemůžeme se dočkat až vám ukážeme více z připravovaného DLC západního Balkánu. Nezapomeňte nás tedy sledovat na našich sociálních sítích (Twitter, Instagram, Facebook, TikTok), tak aby vám neutekla žádná z dalších novinek!

Mějte prosím na paměti, že všechny koncepty jsou v současné době "work in progress" a v konečné verzi se mohou lišit.

https://store.steampowered.com/app/2004210/Euro_Truck_Simulator_2__West_Balkans/ 

capsule_184x69.jpg?t=1689174264

Celý článek naleznete zde: https://blog.scssoft.com/2023/07/west-balkans-industry-brands.html 

Forum post: 

S pozdravem

RedWolf [CZ] 

image.png