Jump to content
  • 0

Connection Error, Retry?


NordhessenGaming
 Share

Question

Hi,

I have a problem, when I'm in my launcher and want to update TruckersMP, the following error always comes up, see attachment.

I have already done the following: restarted the PC several times, restarted the Internet, reinstalled TruckersMP, ran the launcher as admin and checked ETS via Steam

I hope I can be helped.

Regards
north

Screenshot 2022-11-05 100324.png

Link to comment
Share on other sites

15 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello,

Follow these steps and let us know if you still encounter the problem:

Quote

1. Create a text file called tmp.txt and put the below text inside of it (You create a text file by right clicking on the desktop. Then go to 'Create/New' -> 'Text document')

 

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319]
"SchUseStrongCrypto"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework\v4.0.30319] 
"SchUseStrongCrypto"=dword:00000001

 

2. When saving the file, change the name to "tmp.reg". 
3. After saving, run the executed file and agree to the changes that it will make to registry. 
4. Restart the PC and try again to update the launcher.

 

 

There is a possibility that the error message will change after following the above solution. In such case, try the following:

 

- Go to Internet Options -> Advanced Tab -> Scroll down to the bottom and enable "Use SSL" options that are available for you ( https://prnt.sc/tcOjOwPQuGHZ )

- Additionally, you could try to add "https://truckersmp.com/" to the trusted websites list in the same window but in "Security" tab ( https://prnt.sc/cGpvVWw3f1cL )

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 11/5/2022 at 11:20 AM, Leon Baker said:

Hello there, @NordhessenGaming 👋

 

Could you please tell me if you are using Avira antivirus? We have found a pattern that this error occurs for the users that are using Avira antivirus and I would like to know if this is the case here too.

 

Sincerely,

Leon Baker

Support Team


Yes, I use Avira

Link to comment
Share on other sites

  • 0
1 hour ago, Bodenblech said:

sorry to enter this topic too,got the same problem.

already used the solution above-no changes at all. update windows/net framework. deinstalled AVIRA and reinstalled TMP.

no connection -no protected SSL channel could be established.

 

 

 

Unfortunately, we do not have any other solutions right now for that issue other than making a complete re-installation of the operation system.

I realize that this is the last thing one might want to do but that is the only known solution we can offer in such cases. Thanks for understanding.

 

Sincerely,

Leon Baker

Support Team

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello there,

 

Since there has not been a reply in 3 days, I will go ahead and move this topic to Inactive Topics.

 

İf you wish for this topic to be open again, please message myself or another Support member to have it open.

 

Kind Regards,

Nightmaree.

TruckersMP Support

 

//Locked and Moved to Inactive Topics

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello,the new launcher seems to solve the problem,at least for ETS. I selected game path-updated the launcher again...and it works.

However i try to add ATS game path-the laucher force a update,which can´t be finished and locked the laucher to start for both games.So i selected a "fictional path" for ATS,the laucher updated again and it´s possible to start the new laucher again.

So basicly you can only play TMP for ETS...at least for me.

 

Thanks for the help so far,hope there will be a solution for both games to run properly.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello there!

 

On 11/21/2022 at 6:15 PM, NordhessenGaming said:

Hey
 

I just tried it. And it throws me an error that the data launcher-state.json does not exist. I checked the file fad and the file really isn't there.

The question now is where do I get the file from?

Regards
Nord

 

To solve your issue, please do the following:

 

1. Hit windows key

2. Immediately type: %appdata% and hit enter

3. Find the 'TruckersMP' folder and leave the windows open

4. Open the launcher

5. Go to settings

6. Now copy the path of the TruckersMP folder -> https://gyazo.com/9e1e16573a5c8796e88c0566fc38b04c

7. Paste it in to: TruckersMP installation directory -> https://gyazo.com/02e29f618948616f33d9a1e4855d13cb

8. Hit save

9. Go back to 'Play' and install latest updates (You might have to do it twice or so. I at least had to 🙂)

 

I hope that solves the issue 🙂 

We'll be looking forward to hearing from you 🙂 


Sincerely,
General18
TruckersMP - Support

General18

TruckersMP

My supported languages: English, Danish

Support | TruckersMP Rules | Feedback | How To Downgrade

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello there!

 

Your topic has been inactive for 3 days since the last reply.
Because of inactivity, I will have to move this topic to Inactive Topics.
If you still have any questions about this, feel free to DM me or our Support Team members, we will open this again.


Thanks everyone for participation!

 

Sincerely,

Lucas._

TruckersMP Support Team & Game Moderation Trainee

 

// Locked and Moved to Inactive

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello there,

 

Due to this topic not wanting to be opened after 1 week of being Inactive, I will have to move it to Unsolved Topics.

If you are still having issues, feel free to contact us here: https://truckersmp.com/support

 

Kind Regards,

General18

TruckersMP Support

 

//Moved to Unsolved Topics

General18

TruckersMP

My supported languages: English, Danish

Support | TruckersMP Rules | Feedback | How To Downgrade

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.