Jump to content

Din Culise: Echipa de Game Moderation 2021


Mircea541real
 Share

Recommended Posts

behind-the-scenes-game-moderation-team-i

Echipa de Game Moderation Team este responsabilă de supravegherea serverelor pentru a se asigura că toți jucătorii respectă regulile și se pot bucura de timpul petrecut aici. Nu am povestit deseori despre ce se întâmplă în culise, ceea ce poate fi interpretat în mod fals că nu lucrăm destul sau că nu suntem prezenți pe servere. Acest blog vă oferă o privire în activitatea internă a Echipei de Game Moderation pentru anul 2021.

 

 Sistemele de report
Pe TruckersMP, avem două sisteme de report diferite: sistemul de report web și sistemul de report din joc. Sistemul de report din joc este folosit pentru a raporta utilizatorii direct din joc dar nu oferă nici o garanție că raportul va fi revizuit. Astfel, rapoartele vor expira după un anumit timp. În încercarea de a obișnui utilizatorii să raporteze doar anumite situații care vor garanta că raportul lor va fi revizuit în mod garantat, de către un membru din staff, aceștia pot folosi sistemul de report de pe website; totuși, aceștia trebuie să înregistreze și să folosească propriile dovezi. Primim deseori comentarii despre faptul că rapoartele din joc expiră iar utilizatorii sunt nemulțumiți de acest lucru. Înțelegem că aceasta nu este o situație favorabilă, dar este o măsură necesară pentru a păstra lucrurile organizate în mare măsură. 

În 2021, echipa noastră a primit 287 de mii de rapoarte web și 1.1 (!) milioane de rapoarte din joc. Vorbim despre 1.4 milioane de rapoarte în total, toate acestea doar într-un an. Practic, este imposibil să revizuim toate aceste rapoarte cu o echipă relativ mică și formată din voluntari, de aceea deciziile noastre se bazează doar pe lucrurile cele mai importante. În prima jumătate a lui 2021, ne-am focusat pe sistemul de report web căci acesta era suprasolicitat. Această presiune a durat toată vara; în restul anului, am putut să ne concentrăm mai mult pe rapoartele din joc și să fim mai prezenți în joc. În total, am revizuit toate cele 287 de mii de rapoarte web și 195 de mii de rapoarte din joc în acest an.

 

 Ban-urile și contestațiile
Din totalul de 482 de mii de rapoarte revizuite, pe lângă moderarea în timp real de pe servere, a rezultat un total de 307 mii de ban-uri. Dintre acestea, 169 de mii de ban-uri au fost emise prin website iar 138 de mii din joc. Membrii noștrii din staff au primit 107 mii de contestații, din care doar 5% au fost acceptate. Acest număr este extrem de mic și primi deseori reclamații de la membrii din staff că aceste contestații sunt bazate pe argumente invalide. Un mare număr de contestații este bazat pe frați, surori sau chiar animale; sau sunt folosite pentru scuze sau pentru a cere încă o șansă. Vă rugăm să rețineți că, în momentul în care creați o contestație, aceasta trebuie să fie informativă, detaliată și să conțină dovezi suficiente cât și eventuale dovezi suplimentare care să explice de ce pedeapsa primită nu este corectă. Dacă depuneți o contestație care nu respectă condițiile noastre sau care este foarte vagă și nu conține destule dovezi, este puțin probabil ca aceasta să fie acceptată. 

La începutul acestui an, am redus numărul total de contestații de la 3 la 2, pentru că cea de-a treia contestație abia avea vreun efect practic, ceea ce cauza muncă suplimentară. Sfătuim ca utilizatorii noștrii să folosească moderat drepturile pe care le au, căci abuzul acestora poate rezulta în înăsprirea acestora cu timpul. Ar fi benefic atât pentru staff cât și pentru comunitate ca să petrecem mai mult timp revizuind rapoarte sau să fim mai activi în joc decât să pierdem timpul cu citirea și formularea unei decizii pentru contestațiile făcute fără argumente.

 

 Activitatea pe servere și impactul Covid-19
Cea mai intensă perioadă de pe servere, cât și cea mai solicitantă din timpul săptămânii pentru Echipa de Game Moderation, sunt weekend-urile. În 2021, am înregistrat un timp total de joc pe serverele noastre de 31.2 milioane de ore (comparând cu 37.8 și 30.5 milioane de ore în 2020, respectiv 2019). 

Activitatea de pe servere din 2020 și din prima jumătate a lui 2021 a fost mai mare din cauza pandemiei Covid-19. Multe țări din lume au luat măsuri pentru a combate răspândirea noului virus, precum lucrul de acasă și carantina totală. Din cauza aceasta, echipa noastră a trebuit să își intensifice activitatea pentru a face față suprasolicitării sistemului de rapoarte web. Cea mai intensă perioadă a activității ridicate din pandemie a fost între martie 2020, când multe țări din lume au instaurat carantina pentru prima dată, și mai 2021. Mai 2021 a fost o lună în care am bătut recordurile cu un maximum de 40 de mii de rapoarte web în doar o lună și un record de 1,890 de rapoarte într-o zi, pe 16 mai. În poza de mai jos, puteți vedea un rezumat al activității și al suprasolicitării sistemului de raportare web din acea perioadă. 

spacer.png

Maximele din aprilie 2020, iulie 2020, noiembrie 2020 până în ianuarie 2021 și mai 2021 corelează cu maximele de cazuri de Covid-19 confirmate (confirmat de date de la Centrul de Sisteme Științifice și Inginerie din cadrul Universității John Hopkins). Acest lucru poate fi explicat de distanțarea socială căci multe țări au instaurat carantina pentru a combate aceste explozii de cazuri iar carantina a cauzat o creștere a activităților de interior, precum gaming-ul. Pe lângă acestea, există și câteva scăderi vizibile ale numărului de jucători, în principal în perioadele evidențiate pentru downgrade. Când SCS Software lansează o nouă versiune a jocului, developerii noștrii trebuie să reconstruiască update-urile, prin așa-zisul reverse engineering, pentru a le face compatibile cu serverele noastre, iar în timpul acelei perioade, jucătorii trebuie să își facă downgrade la versiunea jocului. Activitatea de pe servere, cât și presiunea pe echipa noastră, este reinstaurată rapid când cea mai nouă versiune de joc este compatibilă din nou. 

 

 Demografia și recrutarea
Comunitatea TruckersMP este foarte diversificată, având jucători din toată lumea. Deși echipa noastră lucrează în general în limba engleză, oferim suport pentru mai multe limbi străine, angajând utilizatori din toate colțurile lumii. Pe lângă asta, primim ajutor și de la alți membri din staff care ne pot ajuta cu traducerile. Astfel ne putem asigura că putem prelua și rezolva rapoarte care sunt făcute în alte limbi și ne ajută să comunicăm mai ușor cu jucătorii care nu se descurcă în limba engleză. Echipa noastră de Game Moderation (astfel numită din 1 ianuarie) este reprezentată la nivel global de 105 de membri din 33 de țări diferite de pe toate continentele lumii (cu excepția continentului Antarctica, căci nu am angajat nici un pinguin, încă). Membrii din echipa de Game Moderation au în medie 24 de ani, cu vârste de la 17 până la 50 de ani. În plus, aceștia au în medie 1,5 ani de experiență ca moderatori.

Membrii din echipă pleacă și vin în mod constant, astfel că sunt susținute frecvent campanii de recrutare. În 2021 au fost trei campanii de recrutare pentru Echipa de Game Moderation: în februarie, mai și decembrie. Din păcate, trebuie să dezamăgim mulți candidați, având în vedere numărul mare de oameni interesați în echipa noastră cât și așteptările și condițiile stricte. În 2021, am primit 1,556 de aplicații (datele din campania din Decembrie nu sunt incluse). Dintre acestea, 114 (7.3%) candidați au fost invitați la un interviu iar 57 (3.7%) au fost eventual acceptați în echipa noastră. Acest lucru vă oferă o impresie despre câți candidați nu reușesc să treacă prin acest proces. Dacă sunteți interesați să intrați în Echipa de Game Moderation, vă rugăm să aruncați un ochi pe pagina de recrutare.

 

spacer.png

 

Notă finală
După cum puteți observa, Echipa de Game Moderation nu a stat degeaba în 2021. Cu echipa noastră de voluntari dedicați, lucrăm din greu pentru a revizui cât mai multe rapoarte cu putință. Din păcate, nu putem să revizuim toate rapoartele din joc din simplul fapt că influxul lor este foarte mare pentru acel sistem. Ca membru al comunității, ne puteți ajuta ca să reduceți volumul de muncă dacă nu raportați fiecare incident minor. Nu trebuie fiecare incident să fie pedepsit și poate fi de asemenea rezolvat de dumneavoastră dacă recunoașteți că jucătorii mai fac greșeli uneori. Scopul nostru este să lăsăm jucătorii să se bucure de timpul lor petrecut pe servere, în același timp asigurându-ne că aceștia urmează regulile. Hai să păstrăm acesta ca scopul comunității. 

Privind în viitor, vom avea un sistem de report integrat care va face mai ușor procesul de revizuire a rapoartelor pentru noi și care va fi mult mai eficient. Principalul Game Developer a vorbit despre asta într-un blog anterior, acum câteva luni. În plus, studiem implementarea unui nou sistem de ban care are rolul de a le standardiza; astfel, se va crește gradul de consistență, egalitate și transparență printre ban-urile pe care le emitem. Mai multe informații despre asta vor fi dezvăluite în momentul în care vom crea și dezvolta schimbările necesare.

Sperăm că acest blog v-a oferit informații relevante despre ce a însemnat anul 2021 pentru Echipa de Game Moderation și că de acum va fi clar de ce e capabilă această echipă într-un singur an. 2022 va fi un an cu noi provocări și oportunități iar echipa noastră va continua să lucreze pentru a păstra serverele sigure. 

Conduceți cu grijă și vă bucurați de drumeții!

 
Magamenentul echipei de Game Moderation

  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Multumim frumos! 

 

                                                                                                                                                                                   Kind regards,

                                                                                                                                                                                     NexusMEISTER

 

                                                                                                                                                                             image.png.ff8de8e7138db134c0e8fd0f05673a41.png                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                       

                                                                                                                                                  Support - Appeal - TruckersMP Rules - Feedback - Report

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.