Jump to content

Състояние и бъдеще на проекта


Samito_BG
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

 

Наскоро имахме 7-ма годишнина, която беше взрив. Благодарим на всеки един от вас, който беше тук с нас през последните години или се е присъединил наскоро.

 

Планирах 2021г. да бъде годината на големите промени. Годината, в която ще се съсредоточим върху промяната на начина, по който TruckersMP работи (вътрешно) и ще ви предоставим определени силно искани функции. Може би си спомняте нашето коледно видео за 2020г., където се появих в края на видеото, показващ множество снимки отзад. Хората бързо започнаха да декодират горното изображение и разбраха какво означава това.

 

С този пост официално потвърждавам, че TruckersMP успя да осъществи някои основни планове, благодарение на вас - общността и екипа ни. Искам да благодаря по-специално на нашите патрони, защото те са основните, които ни позволиха някой да работи на пълен работен ден за TruckersMP. От юли 2021г. нашият Game Developer ShawnCZek ще бъде първият човек, работещ за TruckersMP. Нашата мечта е повече хора да работят на пълен работен ден по проекта, за да можем да Ви предоставим по-добри и повече функции, свързани с играта и уебсайта.

 

За да постигнем тази мечта, ние основно зависим от парите, идващи от нашите патрони. Миналата година успяхме да отделим пари, за да постигнем първата стъпка от мечтата ни. Важно е да поддържаме текущия доход, за да постигнем втората стъпка от нашата мечта, която е наемането на втори Game Developer. Надяваме се да постигнем тази втора стъпка по-късно тази година. През 2022г. искаме да продължим по този път и да наемем поне един уеб разработчик, така че да имаме няколко души, които могат да създават и поддържат функции всеки ден.

 

С казаното, целите на Patreon кампанията са актуализирани към текущата ситуация и към това, което ще бъде необходимо за постигане на следващите стъпки.

 

Какво друго се виждаше на изображението в коледното видео?

fONFfsD.png

Долната лява снимка: Много хора веднага разбраха, че тази форма прилича на автобус, което наистина е вярно. С нашите Редуващи се превозни средства, ние направихме възможно това да може да шофирате автобус от време на време. Но има и още! Надяваме се по-късно тази година да разберете повече информация относно това.

 

Долната средна снимка: Това изображение се отнася до уникално голямо събитие по-късно тази година, следете за това!

 

Долната дясна снимка: Може да видите размазана форма на ремарке. Това се отнася до персонализирано ремарке на TruckersMP, създадено от нулата, то ще има много опции за персонализиране. Също така ще има допълнителни опции за персонализиране за патроните.

 

Какви са плановете за проекта и кампанията Patreon?

 

През последните години TruckersMP нараства непрекъснато и бавно се приближаваме към 4,5 милиона акаунта! Получаването на повече играчи означава, че трябва да открием повече персонал.

 

През февруари 885 от вас кандидатстваха за позиция като Game Moderator. 7% от тях бяха поканени на интервю и в крайна сметка посрещнахме общо 30 нови Game Moderation Trainees в екипа!
Увеличаването на хората в общността и персонала означава, че повече хора искат да изразят мнението си и да предоставят желанието си да получат определени нови функции. Харесва ни, че споделяте с нас как се чувствате и какво бихте искали да видите в проекта.

 

Както бе споменато по-горе, Patreon кампанията е от съществено значение за нас, за да постигнем мечтите си. Очевидно няма да се съсредоточим само върху нашите патрони, това би било голямо безобразие. Въпреки че трябва да се спомене, че ако искаме да растем и да реализираме всичко, което е планирано, ще трябва да плащаме на хората... - това означава, че са необходими парични средства. В момента на написването на този пост никой в TruckersMP не получава заплата да работи за TruckersMP. Всеки разработчик, мениджър и член на екипа изпълнява задачите си най-често заедно с училище/работа/...

 

За да бъда напълно откровен с общността, ще споделя броя на задачите, които в момента чакат да бъдат изпълнени от разработчиците. Това не включва всички „приети“ предложения, включва заявки за функции, подадени от служители и общността, малки и основни задачи, които се планират от години и други подобни. Сумата е: 207 задачи. Надяваме се да изпълним по-голямата част от тези задачи тази година, което би означавало, че се очаква да бъде пусната дългоочаквана функция.

 

Що се отнася до Patreon кампанията, тя върви много добре и текущите приходи ни позволяват да изпълним нуждите за първата стъпка от нашата мечта, описана по-горе. Ако искаме да преминем към следващите стъпки, ще трябва да увеличим приходите. Както казахме, когато стартирахме кампанията Patreon още през октомври 2019г., - ние няма да увеличаваме цените на текущите нива, нито да преместваме предимствата на текущото ниво на по-високо ниво. В момента обмисляме какво можем да направим, за да направим нашата Patreon кампания по-привлекателни за нови и съществуващи играчи. Сравнихме нашата Patreon кампания с други кампании в игралната индустрия и бяхме изненадани от популярността на някои кампании (и липсата на съдържание, което те връщат към тяхните патрони).

 

Когато поискахме вашите мнения относно това, което бихте искали да видите като награда в замяна на абонамента си, най-исканите неща бяха персонализиран скин за камион/ремарке. Макар това да изглежда нещо, което бихме искали да предоставим, понастоящем е невъзможно, поради начина по който TruckersMP е изграден. Отделно от това, цената на инфраструктурата ще се увеличи рязко.

 

Ниво от $10 е нещо, което е много вероятно да бъде добавено в Patreon кампанията на TruckersMP, тази година или в началото на следващата, но както беше казано по-горе, ние мислим какво може да си струва да се осигури за такова ниво. Може би е възможна система за ранен достъп или достъп до среди за тестване, но не се колебайте да изброите неща, които искате да видите за Патроните. Ако сте патрон, какво друго бихте искали да видите в замяна на абонамента си? Ако не сте патрон, какви неща биха ви накарали да обмислите да станете такива? Чувствайте се свободни да ни уведомите, като отговорите на темата във форума, която е линкната към този блог (или отговорете на тази тема, ако четете това във форума.)

 

Предложения

 

През последните години изпратихте огромно количество предложения, за които искаме да ви благодарим. Приехме, отхвърлихме и отворихме много предложения за обсъждане. Поради тези предложения бяха създадени много задачи за разработчиците. За съжаление, никога не сме били в състояние да дадем ETAs, кога могат да се очакват определени функции. Планираме да се съсредоточим повече върху предложенията, след като получим първия си платен Game Developer. Тогава ще бъде по-лесно да приоритизираме функциите и да създадем план със срокове. Има възможност да Ви попитаме кои неща искате да видите първо. Това могат да бъдат малки неща като чат цветове, показване на тага в чата или могат да бъдат основни неща като икономическа система или дори нещо свързано с AI 👀.

 

Възможно е някои по-рано приети предложения да бъдат прегледани отново, за да се види дали все още са необходими, така че евентуално някои от тях могат да бъдат отхвърлени. Но ще направим всичко възможно, за да предоставим обяснение защо нещо се отхвърля, докато е било прието в миналото.

 

С казаното, бих искал да ви благодаря от името на персонала за това че играете TruckersMP през последните седем години, споделяте снимки, видеоклипове, предложения, обратни връзки и много други с нас. Ще бъде хубаво да ви видим отново на път и се надявам тези промени да направят вашето TruckersMP преживяване по-добро.

 

 

Smoky
Game Producer

-->Тук може да откриете статията на началната страница

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.