MarcinEL. Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Konwój z firmą Blue Trans Spedition ! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragsterV Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Podobno trza dawać relacje w spojlerach bo lepszy docisk wtedy na forum jest więc się dostosuje :E Ostatnio przeglądajac popularną stronę internetową aledrogo.pl natknąłem się na ciekawą ofertę wyjątkowej ciężarówki... Urzekła mnie ta francuska piękność więc postanowiłem ją posiąść na własność.Tak więc postanowiłem oddać swoje Volvo młodszym kierowcom, których ostatnio do nas sporo przybyło.Spakowałem wszystkie swoje "bajery" z Volvo....i zrobiło się totalnie pusto...Wyruszyłem w drogę by odnaleźć moje przyszłe Renault. Nieco zapomniana, zakurzona, lekko zaniedbana stała sama na parkingu jednej z lokalnych firm gdzie jeździła od nowości.Właściciel odpalił maszynę, obejrzałem wnętrze, wyłożyłem hajs na biurko i powiedziałem "biere jo!".Pierwsze kilometry z Katowic - miasta gdzie przez ostatnie pięć lat pracowała Renatka.Późnym wieczorem dojechałem do serwisu gdzie pojazd został na przeglądzie oraz......nadaniu oficjalnych barw firmy SEMI Spedition.Zabrałem moją nową towarzyszkę na bazę firmy. Umyłem, odkurzyłem, wyczyściłem, wypachniłem.A na koniec zostawiłem samą przyjemność... Ubrać wnętrze !Dla dodania smaku ciężarówce wymiana przednich i tylnych kół wraz z nowymi oponami. Formalność w postaci założenia nowych tablic rejestracyjnych.Do zobaczenia na trasie ! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Ależ te spoilery dociskają tematy do gleby... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxsior Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Super, że się wciąż trzymacie, w weekend może się na szlaku zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Z NewTon'em czekamy na resztę ekipy. Zdjęcie zrobione w Paryżu i o dziwo ciężarówki wróciły całe 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEL. Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Siema! Dzisiaj trochę dłuższa relacja Na samym początku uderzyliśmy w pięciu na Szwecję. Oczywiście zabraliśmy łańcuchy oraz szybkozłączki z wiadomych powodów Na dodatek na parkingu mieliśmy małą kłótnię z Niemcami - Typowe buraki no ale jakoś sobie poradziliśmy.Następnego dnia wraz z Dragsterem polecieliśmy dalej - Musiałem na niego poczekać w Danii ponieważ Ja z promu wyjechałem pierwszy a On ostatni to strzeliłem jakąś tam fotkę podczas oczekiwania a jak wyjeżdżaliśmy to trafiłem na całkiem ładny wschód słońca.Dalej spokojnie podróżowaliśmy w kierunku Beneluxu. Musieliśmy zjechać na 45'. Wypiliśmy na spokojnie kawę, chwilę pogadaliśmy no i oczywiście WC a potem trzeba było gonić dalej.Kolejne dni i kolejne spotkania na trasie. Spotkaliśmy się w Szeged i razem polecieliśmy tradycyjnie na Skandynawie. Chwila organizacji przed wyjazdem - Jak jedziemy, kto prowadzi itd i but do samego rana W Szwecji każdy poleciał w swoją stronę - Ja stałem na firmie w Västerås i oczekiwałem na załadunek, wtedy dostałem cynk od Dragstera, że jest w pobliżu i polecimy razem do Holandii.Port w Danii - Krótka przerwa na kawę, przy okazji sprawdziliśmy optymalną trasę a następnie ruszyliśmy w drogę. Po drodze zatrzymaliśmy się na poboczu bo Dragstera przycisnęło Z Holandii a dokładniej z Amsterdamu spedytor ogarnął nam powrót do Szczecina żeby przy okazji zahaczyć o bazę i zatankować nasze paliwo - Trzeba było włączyć eko driving Udało się dolecieć na 22 litry w baku Po rozładunku i pauzie na bazie wraz z Dragsterem oraz NewTonem pojechaliśmy razem w trasę Szczecin-Dover-Szczecin. Trasa dobrze Nam znana ale wiadomo jak to na drodze do Calais, zawsze się coś dzieję to chociaż się spać nie chciało Na granicy dołączył do Nas Krycha. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Pauza pauza pauza! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEL. Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Bry, kolejna mini relacja Zajechałem na bazę w Szczecinie samym koniem - Miałem podpiąć białą cysternę i czekać na dalsze wskazówki. Po godzinie dostałem informację co gdzie i jak - Wyszło, że wyruszam w trasę Baza-Calais-Baza Na trasie nie było nic ciekawego, zrobiłem tylko fotkę już w Calais.Kilka dni później udało się ogarnąć wspólną trasę - Oczywiście na Skandynawię Jechaliśmy sobie spokojnie, cały czas 90km/h no ale trzeba było w końcu wykręcić jakąś pauzę. Wpadliśmy do Aalborga, zaparkowaliśmy na parkingu, kolacja i chwila rozmowy no i do spania.Rano wstaliśmy, wychodzę z kabiny i patrze a tu śnieg ! Z Dragsterem załapaliśmy się na prom do Norwegii i pod osłoną nocy dojechaliśmy do Stavanger.Z Norwegii pojechaliśmy na Szwecję, a stamtąd promem do Polski a dokładniej do Olsztyna. W Olsztynie ładowaliśmy się do Anglii. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Na Porcie w Rostoku a po prawo widać jeszcze jakiegoś Daf'a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEL. Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Kolejny tydzień wojaży! W Danii spotkałem się z Cuksem, dokładniej w Aalborgu. Stamtąd pojechaliśmy razem do Szwecji, strasznie kijowa pogoda była więc strzeliłem tylko na szybko jedną fotę.Droga przeminęła spokojnie, ślisko bo ślisko ale dało rade 90km/h jechać. Obaj odczepiliśmy naczepy w wyznaczonych miejscach i udaliśmy się na parking wykręcić pauzę oraz czekaliśmy na wiadomość od spedytora.W Szwecji rozstałem się z Cuksem. Ja poleciałem najpierw do Polski i tam od razu zatankowałem, a potem dostałem ładunek ryb do Francji - Czasu było mało także trzeba było pod osłoną nocy na landach przycisnąć Kolejne spotkanie, wspólna pauza na Skandynawii z Krychą oraz z Dragsterem. Niestety nie udało się pojechać razem, każdy w inną stronę jechał Ja ze Skandynawii tradycyjnie poleciałem najpierw do Polski a później obrałem kierunek - Francja. Tylko teraz miałem czasu bardzo dużo, nie musiałem gnać na złamanie karku tylko spokojnie normę kręcić :E 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| Maciek. Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jak dobrze, że wrzucamy zdjęcia w spoilery, dzięki temu temat ładuje się dużo szybciej. Załadunek w kamieniołomie w Kristiansand. Dragster i Krycha czekali na mnie w porcie, więc szybko podleciałem do nich. Rozładunek na budowie w zachodniej części Oslo. Kolejna partia norweskiego kruszywa, tym razem do Szwecji. Ivedo tradycyjnie się popsuło, więc Krystian dostał zastępczego Mercedesa z Girteki. :E Przerwa w okolicach Mladá Boleslav, na znakach widać mój cel. Ogólnie dzisiaj mija mi rok w firmie, przez ten czas przejechałem 384 zlecenia o łącznej długości 381 533 kilometrów, a średnie spalanie wyniosło 28.8 l/100 km. 2 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
I<3VODKA Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Kontynuacja watku jest tutaj: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/23717-offtop-z-tematu-semi-spedition-the-transport-company/#entry203598 Oficjalna grupa dla polskiej społeczności | Nowy Wykop.pl | Facebook| Twitter | Youtube| Twitch >>> How to become admin? Click here! <<< wiadomości belgia wydarzenia belgia informacje belgia wiadomości bruksela wydarzenia bruksela informacje bruksela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max.pl Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Coś pięknego ta wasza vs'ka,zdjęcia oddają chyba wszystko co możliwe z ets'a,mam pytanko,czy czasem nie jesteście ekipą z czasów SAMPA-TruckWorldu-CustomTransu? Szerokości Panowie,oby tak dalej! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEL. Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Wstawiam ponownie relację z ostatniej trasy Jak zawsze wystartowałem z bazy w Szczecinie w kolejną trasę, spokojnie wyjeżdżam przez bramę a tu nagle na cb krzyczy znajomy głos "Kolego z tego Volva goń te konie!" Spojrzałem w lewo a tam Dragster w swojej magnumce, doleciałem z nim do Pecs, następnie dalej już Sam cisnąłem na Włochy. We Włoszech spotkałem się z Nenexem oraz Maćkiem.Z Włoch polecieliśmy razem do Norwegii. W ostatniej chwili dołączył do Nas jeszcze Dziki, zajechał swoim fapem no i auto zgasło :E Szybkie odpalanie z kabli i rura na autostradę.WC and coffee in Denmark.Pauzen machen w Aalborgu.Po pauzie ruszyliśmy - Wyjechaliśmy z Aalborgu i oczywiście but na autostradę w stronę Hirtshals. Zajechaliśmy, chwile zaczekaliśmy w porcie i zajechalim na ten prom do Norway. W Norwegii zrobiłem zdjęcie na tle norweskich gór.Takie artistiko podczas oczekiwania.Dojechane prawie na zero.Dwie foty z różnych dni ale w tym samym miejscu, przed wyjazdem i po powrocie.Ostatnio jeździliśmy więcej w nocy niż w dzień...No i ostatnia krajówka w składzie Wojtas, Dragster, Cuks, NewTon i ja Szczecin-Poznań-Łódź-Warszawa-Białystok. W Poznaniu spotkaliśmy Kraza którego serdecznie pozdrawiam 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 #NOFILTER 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxsior Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Z dniem wczorajszym zostałem ponownie zatrudniony do najlepszej firmy transportowej pod słońcem; SEMI Spedition. Początkowo miałem zasiąść za sterami Renault Premium, ale ostatecznie otrzymałem Dafa XF Euro 6 którym dotychczas jeździł Dziki. Mam nadzieję, że współpraca będzie się układała i tym razem potrwa jeszcze dłużej niż te 1,5 roku temu. Dziś przygotowałem samochód do pierwszej trasy: zdjąłem parę dodatków, wysprzątałem kabinę po poprzednim kierowcy, a także wybrałem się na przegląd, który polecił wykonać Newton. Po paru godzinach przygotowań, w towarzystwie kolegów z firmy ruszyłem do Reims. Coś pięknego ta wasza vs'ka,zdjęcia oddają chyba wszystko co możliwe z ets'a,mam pytanko,czy czasem nie jesteście ekipą z czasów SAMPA-TruckWorldu-CustomTransu? Szerokości Panowie,oby tak dalej!Tak. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| Maciek. Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Spotkanie z Marcinem i Nenexem w austriackim Graz. W Weronie dołączył do nas Matias00. Na jednych z bramek we Włoszech. Krótki postój na potrzeby fizjologiczne. :E Tankowanie przed wjazdem do Danii. Szybka wizyta w serwisie, Volvo, redżenerejszyn i te sprawy. W porcie w Kristiansand. Z Marcinem musieliśmy poczekać, bo reszta miała rozładunki w Stavanger. Załadunek w Bergen razem z Przemkiem. 4 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| Maciek. Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Trasa przez całą Wielką Brytanię, od Dover do Aberdeen wraz z DragsteremWPL, MarcinemEL i NewTonemZWA. :E Przerwa na jednej ze szkockich stacji. W Aberdeen, gotowi do dalszej trasy. Krótki postój za Brnem, dołączył do nas CukS. Oczekiwanie na resztę w Klagenfurcie. Z Karolem w Bratysławie. Przerwa na granicy niemiecko-austriackiej. Oczekiwanie na Karola w Genewie. 3 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Kilometry Lecą.. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| Maciek. Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 W Genewie dołączyli do nas MarcinEL i Matias00. Ja miałem rozładunek w Lyon, więc chłopaki musieli trochę na mnie poczekać. Droga na Skandynawię, przerwa gdzieś w środkowej Francji. Już tylko w trójkę za Bremą. Wyjazd z portu w Gedser, musiałem pokierować Marcina, bo miał wysoki ładunek. Niestety, nie przeszedłby i musiał cofać do innego wyjazdu. W czasie gdy Marcin kombinował z wyjazdem, ja z Mateuszem ustawiliśmy się na stacji tuż za portem. Na stacji w centrum Malmö, czekając na resztę. 1 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer" Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEL. Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Siema! Na pierwszy ogień dostałem trasę na Szwecję, stały szlak w rejony Stockholmu to i o spotkanie nie było trudno - Zaraz po zjeździe z promu ujrzałem Cuksa, razem polecieliśmy dalej Zjechaliśmy ze Skandynawii i od razu dostaliśmy trasę na Węgry, tam dołączył do Nas NewTon i pojechaliśmy dalej.Szybka przerwa w Pradze.Sprowadzanie ze Skandynawii nowych pojazdów.Kolejne wojaże w stałej ekipie Wspólna trasa z MaćkiemZnowu nocne podróże...Oczekiwanie na MaćkaPauza w Niemczech w okolicy Bremen. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewTon Posted December 23, 2015 Author Share Posted December 23, 2015 Cześć rekiny! ostro latamy! latamyyy! flug!!! Na wstępie miłe spotkanie GIRTEKi on the norway! HAHA:D A tu zabawy w fotografa :E Z Karolkiem(Dragster) w Reims. Ciapaki w kontenerze u Marcina :E Cuks, Marcin i Ja, Debreczyn. Ja i Maciek na Anglii i oczywiście reszta po za planem kadru. To była ostatnia trasa swoją boogie Z4 SEMI. Odstawienie mojej perełki na bazie. Kupiliśmy ponownie po latach SCANIE w Highlinie. Po wyjeździe z naszego warsztatu. 2 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
.AMF. Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Scania Maćka w nocy kiedy nie widać kangura wygląda bosko Mimo tego spoileru idzie relacje czytać Pozdro i szerokości. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[GTW] kaelwu Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Bardzo fajnie ogląda się Wasze relacje z tras. Dobra robota, oby tak dalej! Pozdrawiam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
|SEMI| CukS Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Dziękujemy za miłe komentarze Co do Maćka Scanii to każdy to mówił już mu od nas z firmy :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts