Jump to content

2021. februári TruckersMP szabályzat frissítés


Ivonole
 Share

Recommended Posts

Üdv mindenkinek!

 

A legújabb szabályzat frissítés elérhető lett és ezzel a blogbejegyzéssel szeretnénk elmagyarázni, hogy miért tettük ezeket a változtatásokat és hogy milyen jövőbeli módosításokra számíthattok a büntetések terén.

 

Az első főbb módosítás a §1.2 - Kitiltás kikerülése szabállyal kapcsolatos. Tiltás kikerülése legtöbbször végleges kitiltást eredményezett, mert több fiókon is többszörös szabálysértés volt. Úgy döntöttünk, hogy szabványosítjuk a büntetéseket a tiltás kikerülésére, végleges kitiltásra. Tiltás kikerülése magába foglal a bármilyen próbálkozást a büntetés elkerülésére, amelyekben bele tartoznak ezek is:


• Új Steam fiók és új TruckersMP profil létrehozása, hogy olyan szolgáltatást használj, amelyikről ki vagy tiltva (appeal, weboldali jelentés és visszajelzési rendszer, szerverek);
• Másik játékos fiókját kölcsön venni, hogy olyan TruckersMP szolgáltatásokat használj, amelyikről ki vagy tiltva;
• Leszedni saját bizonyítékod amelyik miatt tiltva lettél, annak érdekében, hogy a tiltást eltávolítsák.


Érdemes elmagyarázni, hogy több erőfeszítést fogunk tenni, hogy észrevegyük azokat, akik §2.1-re kaptak tiltást, több szabálysértést követtek el direkt és kikerülik a kitiltásukat.

 

Egy másik belsős változtatás, ami titeket is érinteni fog, az a lehetőség, hogy olyanokat jelentsetek, akik kikerülik a tiltást. Célunk, hogy legyen egy karcsú megközelítésünk azon, hogy mit csinálunk, felszabadítva magunkat olyan lépésektől, amelyek gyakran nem produktívak és szinte semmilyen eredményt nem adnak. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy ellenőriztük a kapott fiókokat a weboldali jelentésekben és visszajelzésekben és úgy gondoltuk, hogy ez egyáltalán nem hatékony. 6496 kitiltás kikerüléssel kapcsolatos jelentésből alig 30%-a volt érvényes jelentés és eredményezett kitiltást. A mai naptól kezdve nem lesz semmilyen módja a weboldali jelentés rendszerben és a visszajelzési rendszerben, hogy olyat jelentsél, aki kikerüli a kitiltását, az összes ezzel kapcsolatos folyamat belsőleg lesz kezelve a megfelelő eszközökkel a Game Moderation Management-nél.

 

További fejlesztéseket tettünk a §1.4 - Felhasználók feljelentése szabályban. Fejlesztettük a megfogalmazást, hogy a játékosok és a staffok is könnyebben megértsék a szabályokat, illetve úgy döntöttünk, hogy nyilvánossá tesszük, hogy miként osztottuk ki a büntetéseket az elmúlt évben a belső szabályok szerint. Mostantól a GM csapat elutasít minden olyan jelentést, ami nem felel meg a szabályoknak, annak érdekében, hogy a weboldali jelentések és bizonyos szabálysértések átlagos minősége növekedjen, a Game Moderation Management kézileg 30 napos tiltást fog kiszabni a weboldali jelentés rendszerre, amelynek feloldását a visszajelzési rendszeren keresztül lehet kérni. Második alkalommal a tiltás végleges. Úgy érezzük, hogy ez egy szükséges lépés, mert rengeteg weboldali jelentés elutasításra kerül. 326 989, ami az összes kapott jelentés 26%-a.

 

Az Út a Szimuláció felé #2 blog bejegyzést követve, szeretnénk további lépést tenni, hogy a szándékosan történő szabálysértéseket megelőzzük szervereinken. A Game Moderation Management széles körben használta a §2.9-es szabályt az elmúlt hónapokban és végleges kitiltásokat osztottak ki, még olyanoknak is, akiknek ez volt az első kitiltásuk azoknak a játékosoknak, aki szándékosan sértettek szabályokat. 2019 összesen 14 323 végleges kitiltást osztottunk ki, amelyek még a mai napig aktívak. 2020-ban 25%-kal növekedett és 17 919 végleges kitiltást osztottunk ki. Nem áll szándékunkban megállítani ezt a tendenciát: további belsős változtatásokat fogunk tenni, hogy azokat az embereket, akik szándékosan sértenek vezetéssel kapcsolatos szabályt, gyorsabban lehessen őket kitiltani. Tovább korlátozzuk a hurkot a rasszista megjegyzésekre, és nulla tolerancia lesz a rasszizmussal kapcsolatos szabálysértésekre. Addig megyünk amíg azonnal végleges tiltást adunk az ilyen szabálysértésekre. A TruckersMP egy világszintű közösség, tele mindenféle korú és származású játékosokkal és továbbá nem fogunk a rasszizmusra úgy tekinteni, hogy „csak” egy rosszabb módja az inzultálásra. Az elmúlt hónapokban már elkezdtünk durvább kitiltásokat kiosztani ilyen sértésekért, azonban szeretnénk ezt tisztázni, hogy mit csinálunk az ilyen történésekkel.

 

Egy fontosabb változás, amit a legújabb szabályzatunkban eltudtok olvasni, az az, hogy szolgáltatásainkon belül olyan tag-et, avatárt, nevet, VTC nevet stb. beállítani tilos, ami bármilyen bűnözői szervezettel kapcsolatos. Mi itt a TruckersMP-nél mindig korlátoztuk a lehetőséget, hogy más felhasználókat, staffokat, politikai figurákat, bűnüldözési szervet, vezetőket és hatóságokat bármilyen módon meglehessen személyesíteni, és úgy hisszük, hogy az olyan bűnözői szervezetek, mint a „Maffia”, nem illenek bele a közösségünkbe. Nem támogatjuk és nem is ösztönözzük az ilyen szervezetek nézeteit, ezért nem akarjuk, hogy ezek szervereink részei legyenek.

 

Tudatában vagyunk, hogy bizonyos nevek széleskörben használatban vannak a közösségen belül, ezért adunk 7 nap várakozási időt, hogy eltávolítsátok és/vagy megváltoztassátok az összes bűnözői szervezettel kapcsolatos tartalmat játékbeli tag-ekben, felhasználónevekben, rendszámokban, VTC nevekben és tag-ekben, avatárokban stb. Miután a várakozási idő lejárt 2021.02.21-én, büntetést fogunk kiszabni a játékban lévő szabálysértésekre és kézileg fogjuk megváltoztatni a többi TruckersMP-vel kapcsolatos szolgáltatásokon, mint például Fórumon, VTC-n és TruckersMP profilokon, ahogy napi szinten tesszük az §1.5-ös szabály megsértése esetén.

-->Bejegyzés megtekintése a főoldalon

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.